Code Sociale Ondernemingen

06-12-2023
138 keer bekeken 0 reacties

Stérk.Brabant werkt al langere tijd samen met De Code Sociale Ondernemingen. Ondernemingen die de principes van de Code onderschrijven en opgenomen zijn in het Register Sociale Ondernemingen – bewijzen dagelijks waar zij voor staan: impact first!

Gebaseerd op Impact first

De Code Sociale Ondernemingen is gebaseerd op dé grondslag van sociaal ondernemen, namelijk impact first. De Code omvat 5 principes, die tezamen laten zien waar sociaal ondernemen voor staat. Elk van de 5 principes wordt in de Code gevolgd door een praktische uitwerking. Als je ervoor kiest om de principes van de Code te onderschrijven dan kan je je aanmelden. Jouw aanmelding wordt beoordeeld door een Review Board. Voldoe je aan de criteria dan word je opgenomen in het Register Sociale Ondernemingen.

Wat is het doel van de Code Sociale Ondernemingen?

De Code Sociale Ondernemingen creëert herkenbaarheid en vertrouwen. Is een onderneming opgenomen in het Register, dan kan iedereen – van consument tot overheid en van medewerker tot investeerder – zien dat het tot diep in de vezels van de bedrijfsvoering, gaat om een sociale onderneming. De Code is ook een stuk gereedschap op de weg naar groei en verbetering: sociaal ondernemen is een proces en in dat proces kan de Code als gids fungeren. En last but not least, door toetreding tot het Register wordt de sociaal ondernemer onderdeel van een lerend netwerk van gedreven collega’s die, ieder op hun eigen wijze, hetzelfde doel nastreven: impact first! De ondernemingen in het Register houden elkaar scherp – door peer review (collegiale evaluatie) – en stimuleren elkaar door uitwisseling van kennis en ervaringen.

Meer weten?

www.codesocialeondernemingen.nl

Frank Verheul

Directeur Code Sociale Ondernemingen

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen