Startbijeenkomst Versterken sociaal ondernemen Meierijstad een succes!

17-10-2023
362 keer bekeken 0 reacties

Woensdagmiddag 27 september vond de eerste bijeenkomst van sociaal ondernemers plaats. Verschillende ondernemers uit gemeente Meierijstad kwamen bij elkaar in het Damianenklooster in Sint-Oedenrode.

Dagvoorzitter Karim El Barkaoui (Zorgbelang Brabant|Zeeland) nam de ondernemers mee in het programma. Rob Verpoort (Programmamanger Economie Gemeente Meierijstad) vertelde meer over de meerwaarde die de gemeente ziet in sociaal ondernemen. Daarna gingen de ondernemers zelf aan de slag!

Werken in groepen

De groep werd verdeeld onder twee tafels, waar de sociaal ondernemers de tijd kregen om elkaar beter te leren kennen. De ondernemers hebben samen drie vragen behandeld:

Welke impact wil je maken met je onderneming?

Dit varieerde van ‘verbinden’ en ‘van betekenis zijn’ tot ‘de zorgsector naar een hoger niveau tillen’, ‘inclusiviteit’ en ‘gelijkwaardigheid creëren’.

Wat is er nodig om samen te leren?

Denk hierbij aan de verbinding tussen ondernemers, kennisdeling, de krachten bundelen en het bespreken van casuïstiek.

Wat heb je nodig van de gemeente en andere maatschappelijke organisaties?

De behoeftes liggen onder andere bij netwerkbijeenkomsten, flexibiliteit, inzicht in de sociale zorgkaart en vertrouwen.

Sociaal ondernemer Nadia aan het woord

Nadia van den Heuvel vertelde meer over haar onderneming Ictoria. Dit sociale mediavormgevingsbureau werkt met mensen met een vermeende afstand tot de arbeidsmarkt vanwege een fysieke of mentale uitdaging. Waar moet je rekening mee houden, wat zijn uitdagingen en wat is er juist zo ontzettend mooi aan sociaal ondernemen? Bij Nadia kwam dit alles – en meer – aan bod. Ze gaf de deelnemers een mooi aantal tips mee voor hun eigen onderneming!

Thema’s voor de volgende bijeenkomsten

De ondernemers hebben zelf thema’s aangegeven die zij terug willen zien in de vervolgbijeenkomsten. Enkele van deze thema’s waren storytelling, marketing, het maken van een begroting, impact meten en het kiezen van een passende rechtsvorm. Met deze thema’s gaan we binnenkort aan de slag!

Op de hoogte blijven van dit project

Deze startbijeenkomst is onderdeel van het project ‘Versterken sociaal ondernemerschap in Meierijstad‘ is momenteel in volle gang. Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via deze pagina en via de LinkedIn en Facebookpagina van Zorgbelang Brabant|Zeeland.

Projectleider Mirjam Timmermans is daarnaast beschikbaar voor vragen. Zij vertelt je graag meer over het project en hoe er een soortgelijk op-maat-gemaakt project voor jouw organisatie gerealiseerd kan worden! Mailen mag naar mtimmermans@zorgbelang-brabant.nl en bellen naar 0642190028.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen