Sterk.Brabant sluit zich aan bij CollectieveKracht

25-09-2023
374 keer bekeken 0 reacties

Sinds kort zijn we lid van CollectieveKracht als netwerkpartner. CollectieveKracht is hét kennisplatform van en voor burgercollectieven uit alle sectoren: van energie tot wonen, van zorg tot voedsel. CollectieveKracht verbindt en helpt burgercollectieven om zich veerkrachtig te ontwikkelen.

Op CollectieveKracht kun je terecht voor een oplossing voor de uitdaging waar jouw bewonersinitiatief nu tegenaan loopt. Het platform is opgericht door een onderzoeksgroep van de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Je vindt in de kennisbank veel wetenschappelijke artikelen, maar ook interessante kennisclips, infographics en ze hebben zelfs een podcast! Onderin vind je wat voorbeelden. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, blijf je gemakkelijk op de hoogte van rondom burgercollectieven. Of volg CollectieveKracht op LinkedIn.

Word lid van het Collectievenlab

Wil je het meeste halen uit CollectieveKracht? Doe dan mee met jouw bewonersinitiatief. Als je je aanmeldt voor het Collectievenlab, zet je jouw collectief op de kaart met al ruim 100 anderen uit heel Nederland. Samen staan we sterker! Je wordt uitgenodigd voor de evenementen, je kunt meepraten op het forum en contact leggen met andere collectieven. Ook kun je jouw vragen direct stellen aan financiers, wetenschappers, ambtenaren en andere netwerkorganisaties, allemaal met veel kennis over burgerinitiatieven.

Verder verbinden

Sterk.Brabant is lid van het Netwerklab van CollectieveKracht. Met dit lab brengt het platform netwerkorganisaties bij elkaar om extra aandacht te geven aan vraagstukken die sectoroverstijgend zijn. Al deze netwerk- en koepelorganisaties kennen het werkveld van hun leden goed, inclusief de relevante externe partijen. Daarmee zorgt het lab voor nieuwe, aanvullende mogelijkheden om de beweging van burgercollectieven te ondersteunen en vooruit te helpen.

Zin om verder te leren?

Hier vind je wat voorbeelden van items op CollectieveKracht:

  • Samenvatting wetenschappelijk artikel - Welke factoren hebben invloed op het democratische gehalte en de organisatiecultuur van een burgercollectief?
  • Infographic – Hoe werkt het bewonersbedrijf?
  • Podcast – De relatie tussen burgercollectieven en de overheid
  • Kennisclip – Hoe toets je de veerkracht van een burgercollectief?
  • Docuserie – We doen het zelf wel
  • Lezing (terugkijken) – Is er een stille revolutie gaande in Nederland?
  • Pamflet - Rebelse initiatieven in ouderenhuisvesting
  • Uitgave blad - Succesverhalen van 11 dorpsgerichte burgerinitiatieven

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen