Nieuwe subsidieronde voor organisaties die zich richten op psychisch kwetsbare doelgroepen

21-08-2023
326 keer bekeken 0 reacties

Vanaf morgen 22 augustus 2023 opent een nieuwe subsidieronde voor de Impuls Herstel Dichtbij van het Oranjefonds. De Impuls is bedoeld als een stimulans voor organisaties die zich voor de eerste keer serieus willen richten op mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Dat kunnen bijvoorbeeld brede gemeenschapsaccommodaties zijn zoals buurtcentra en dorpshuizen, maar ook jongerencentra, bibliotheken, buurttuinen of inloophuizen voor onder meer kankerpatiënten of mensen met dementie (en hun naasten). Door het realiseren van ontmoetingsplekken en -activiteiten voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn, kan verergering van psychische klachten en verdere vereenzaming van buurtbewoners voorkomen worden en kan het (opnieuw) meedoen in de samenleving bevorderd worden. Daarnaast kan psychische problematiek beter bespreekbaar worden gemaakt.

De Impuls is onderdeel van het programma Herstel Dichtbij – Samen voor Mentale Gezondheid, een gezamenlijk initiatief van het Oranje Fonds en MIND. Er is binnen de Impuls ruimte voor circa 25 projecten. Naast het beschikbaar stellen van een financiële bijdrage van maximaal € 5.000, wordt er een inspiratiedag voor de deelnemers georganiseerd.

Bekijk hier de criteria en dien meteen je aanvraag in

© Tekst en beeldmateriaal via Oranjefonds

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen