Werknemers met arbeidsbeperkingen aannemen; kom jij in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming

16-08-2023
496 keer bekeken 0 reacties

Neem je iemand met een arbeidsbeperking of een werkzoekende met een uitkering in dienst? Of investeer jij actief in de leercultuur van jouw bedrijf? Dan kun je wellicht gebruikmaken van een aantal aantrekkelijke financiële voordelen via het WerkgeversServicepunt.

Heb je een eigen onderneming of organisatie en werk je met mensen met uitdagingen op de huidige reguliere arbeidsmarkt? Dat is een mooie insteek om je bedrijf socialer en inclusiever te maken. Net als elk ander bedrijf kost het echter tijd, geld en middelen om je onderneming draaiende te houden. Hoe houd je je hoofd boven water?

Financiële regelingen voor werkgevers

Er bestaan talloze subsidies en financiële regelingen voor werkgevers. Zo kan het financieel heel aantrekkelijk zijn om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen of om te investeren in de leercultuur van jouw bedrijf. Neem je bijvoorbeeld iemand met een ziekte of handicap in dienst? Dan kun je aanspraak maken op Loonkostensubsidie (LKS). Is het nodig om de werkplaats (deels) aan te passen om een zieke of gehandicapte werknemer in dienst te nemen en/of te houden. Je komt eventueel in aanmerking voor een vergoeding voor het aanpassen van een werkplek

Regio afhankelijk

Het WerkgeversServicepunt heeft verschillende afdelingen binnen Noord-Brabant. Het kan dus zijn dat niet elke regio dezelfde mogelijkheden heeft. Bekijk daarom de website van jouw regio:

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen