Welzijn en geluk bevorderen? Stichting Meierode helpt!

22-05-2023
190 keer bekeken 0 reacties

Eenzaamheid, in je eigen bubbel leven en daardoor geïsoleerd raken. Dat speelt in deze tijd voor veel mensen. Ontmoeting en contact zijn de sleutelbegrippen om isolement en eenzaamheid op te lossen. Dat is de missie waarmee de stichting Meierode invulling wil gaan geven aan haar nieuwe opdracht.

De stichting werd in 2007 opgericht en richtte zich bij aanvang vooral op senioren. In 2023 heeft Meierode haar bakens verzet. Vanaf nu gaat de stichting zich inzetten voor ouderen én jongeren vanuit de overtuiging dat het bij elkaar brengen van verschillende generaties van meerwaarde is. Wat is er mooier als een senior geholpen wordt op gebied van digitale vaardigheden en social  media door jongeren die ermee zijn opgegroeid? En hoe mooi is het als ouderen de jongere generatie vaardigheden bij gaan brengen waarvoor in deze tijd misschien wat minder aandacht is? Talloze vormen zijn in dit kader denkbaar.

Contact tussen jong en oud is voor iedereen verrijkend. Dat wordt bijvoorbeeld zichtbaar in het project Kleuters en ouderen maken elkaar gelukkiger, waarbij een groep jonge kinderen samen met een groep ouderen verschillende activiteiten onderneemt. Samen knutselen, samen zingen, samen een wandeling maken … het brengt vreugde en ontspanning voor iedere deelnemer. Dit is een voorbeeld van de projecten die Meierode wil ondersteunen door vrijwilligers die in hun omgeving een dergelijk project willen gaan opzetten te ondersteunen met advies en financiële middelen.

Maar ook initiatiefnemers van allerlei andere projecten die vallen onder de doelstellingen  van de stichting kunnen een beroep doen op Meierode. Daarbij gaat het om het samen brengen van mensen, waardoor er nieuwe en hopelijk duurzame contacten ontstaan.  Meierode gelooft in de kracht van samenwerken en draagt graag haar steentje bij om dat mogelijk te maken.

In deze fase is het bestuur druk bezig om de vernieuwde stichting onder de aandacht te brengen. Op de website www.meierode.nl is meer informatie te vinden voor vrijwilligers die een project willen oppakken  en voor  sponsoren die initiatieven financieel willen ondersteunen.

Bel met de secretaris 0413 490400 of stuur een mail naar info@meierode.nl

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen