Bij sociaal dorpscafé OPJEPLAETS is er écht plaats voor iedereen

15-11-2022
215 keer bekeken 2 reacties

Eric en Angelique zijn de initiatiefnemers van OPJEPLAETS, een sociaal dagcafé waar plaats is voor iedereen. Dit mooie initiatief vind je in het Helmondse winkelcentrum Brandevoort. OPJEPLAETS wordt bezocht voor dagbesteding, een kopje koffie, om te flexwerken maar bovenal voor de fijne sfeer.

De oplossing? OPJEPLAETS deed het zelf

OPJEPLAETS is een mooi voorbeeld van mensen die een oplossing zagen voor een probleem – en zelf in actie kwamen. Eric en Angelique zochten een geschikte plek voor dagbesteding voor zoon Carel, maar liepen hier tegen een muur. Eric: ‘’Het huidige zorglandschap heeft onvoldoende aandacht voor de persoon achter de indicatie. Als Brandevoorters merkten we dat er in onze wijk geen open ontmoetingsplek was. We wilden een plek creëren waar we onze eigen zoon met een gerust hart naartoe konden brengen. Dagbesteding waar wordt gekeken naar wat iemand allemaal wél kan. Een plek waar mensen met en zonder beperking elkaar kunnen ontmoeten.’’

Investeren in de gemeenschap

Vanuit dit mooie gedachtegoed ontstond OPJEPLAETS. Een plek met aandacht voor gemeenschap: ‘’Alles bij OPJEPLAETS is zoveel mogelijk van lokale ondernemers. Alle producten die wij op de kaart hebben staan, zijn biologisch en van milieubewuste teelt. We werken samen met de Wasvenboerderij en onze appelsap komt van appelboer Jurrius.’’ Daar houdt het lokale ondernemerschap echter niet op: ‘’Aan onze muren hangt kunst afkomstig van onze dagbesteding en lokale kunstenaars. Onze buurttafel wordt veel gebruikt door wandelclubs. Ook lokale verenigingen en clubs vinden ons steeds vaker. We vinden het mooi om op deze manier te investeren in en mét onze gemeenschap.’’

Kom elkaar ontmoeten

Wil je OPJEPLAETS zelf ervaren? Bijvoorbeeld voor een boterham met kroket en mosterd op Airfryday? Of ben je op zoek naar een fijne plek voor een lezing of bijeenkomst? Loop dan eens binnen bij De Plaetse 85 in Helmond Brandevoort. De koffie staat voor je klaar!                                                                                                                                                                                                                                              

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Ben Kaelen

30-11-22 om 14:57

Leuk Margit!

Margit Ruis

30-11-22 om 11:42

Ah leuk! Mijn tweede thuiswerkplek :)
Ben Kaelen of andere oud-collega's, laat me vooral weten als je er in de buurt bent, dan drinken we samen een kop koffie bij OPJEPLAETS! 

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen