Stérk-communitylid Ad Vlems: samen bereik je meer

28-09-2022
268 keer bekeken 0 reacties

Begin september was Stérk-Brabander Ad aanwezig bij het wooninspiratie-event ‘Haalbare woonoplossingen’ van SNS bank. Hier ging hij dieper in op de bijzondere woonvorm van Ecodorp Boekel.

Bij Stérk.Brabant zien we graag wat er binnen onze community leeft. Zo spraken we onlangs met Stérk-communitylid Ad Vlems van Ecodorp Boekel. Ad was aanwezig bij het wooninspiratie-event ‘Haalbare woonoplossingen’ van SNS bank. Hier ging hij dieper in op de bijzondere woonvorm waarvan hij initiatiefnemer is: Ecodorp Boekel.

Op woensdagavond 7 september schoof Ad aan tafel bij onder meer Murtada al Attabi van Steenvlinder, zelfbouwer Tom Lindelauf en Charlotte Bos van SNS. Tijdens de avond – die overigens in z’n geheel online terug te zien is – besprak het gezelschap de cijfers, trends en ontwikkelingen en hadden ze het over wat er nu eigenlijk nog wél kan op de huizenmarkt. En daar ziet Ad nog wel wat mogelijkheden.

Duurzaamheid is voor iedereen

Hij vertelt: ‘’Beleggen heeft ervoor gezorgd dat woningen veel te duur zijn geworden. Dat is met name voor jongeren erg moeilijk, de prijzen blijven maar stijgen.’’ Dit is een van de redenen dat Ecodorp Boekel bestaat uit sociale huurwoningen. ‘’Duurzaam leven moet mogelijk zijn voor iedereen, ongeacht de dikte van je portemonnee.’’

Samen kom je verder

Het evenement was een goede manier om jongeren kennis te laten maken met alternatieve woonvormen, vindt Ad: ‘’Jongeren enthousiasmeren voor Ecodorp Boekel doe ik natuurlijk graag. Wat ik daarnaast mooi vond waren de initiatieven van mijn tafelgasten.’’ Zo bouwt Tom met zijn vrienden op eigen houtje een geheel eigen wijk, ook wel een vorm van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) genoemd. ‘’Wat Tom samen met zijn vrienden realiseert vind ik geweldig. Samen bereik je zoveel meer.’’

De kracht van verbinding

Dat je samen verder komt dan alleen, is voor Ad al langer duidelijk. Eén aspect van de visie van Ecodorp Boekel is dan ook het leven in verbondenheid. Ad: ‘Stérk.Brabant is een verbinder: wij geloven in de kracht van verbinding. Wat je samen bereikt is meer dan je als individu kunt doen.’

Wil je in contact komen met (soortgelijke initiatieven als) Ecodorp Boekel? Of heb je zelf een boeiend Brabants initiatief? Maak dan een account aan en vind gelijkgestemden in de Stérk.Brabant community!

Over Ecodorp Boekel
In 2019 behaalde Ecodorp Boekel de 20e plaats in de Duurzame Top 100 van Trouw. Door de jaren heen heeft het dorp veel aandacht gehad. Zo verscheen er vorige week een artikel van Omroep Brabant waarin Ad vertelt over de slimme elektriciteitsoplossingen van Ecodorp Boekel. In 2021 won het dorp drie duurzaam wonen bouwen en sprak vier keer op landelijke TV over de innovaties van het Ecodorp. En natuurlijk sprak Stérk.Brabant al eerder met Ad over ‘zijn’ dorp.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen