De Nacht van CollectieveKracht

15-08-2022
120 keer bekeken 0 reacties

Collectieve Kracht organiseert vrijdag 16 september (13:30-21:00 uur) op de campus van de Erasmus Universiteit de Nacht van CollectieveKracht. Tijdens dit gratis event duiken we in de zoektocht van burgercollectieven in verschillende stadia van hun ontwikkeling.

Burgercollectieven groeien in aantal, omvang en maatschappelijke impact. Actieve burgers zoeken in dorpen, wijken en buurten in het ‘klein’ naar oplossingen voor ‘grote’ maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen. Onder meer op het gebied van energie, zorg, voedsel, natuur en wonen zetten burgercollectieven zich in voor een betere kwaliteit van hun eigen leefomgeving. Vanuit het netwerklab van Collectieve kracht werkt Stérk.Brabant met andere netwerk- en koepelorganisaties samen om de beweging van burgercollectieven te ondersteunen en vooruit te helpen.

Actieve burgers zoeken in het  klein naar oplossingen voor de grote maatschappelijke vraagstukken.

Zonder wrijving geen glans

De Nacht van CollectieveKracht gaat over de zoektocht van burgercollectieven in verschillende stadia van hun ontwikkeling. Blauwdrukken voor succes zijn er niet; wel leerzame ervaringen over wat wel en niet werkt. Onder het motto ‘Zonder wrijving geen glans’ vertelt een negental burgercollectieven over hun zoektocht, met aandacht voor successen en tegenslagen.

Vertrouwen en gedeelde waarden zijn van doorslaggevend belang in de ontwikkeling van burgercollectieven. Intern ligt daar de basis voor ledenbetrokkenheid, leiderschap en besluitvorming. Daarnaast speelt het wederzijdse vertrouwen van burgercollectieven met externe instanties als overheden en financiële instellingen een rol. In een bijzondere mix van lezingen en workshops gaan wetenschappers, ambtenaren en burgercollectieven in op deze thematiek van vertrouwen en gedeelde waarden.

Meld je aan!

Kom jij ook naar de Nacht van CollectieveKracht? Het belooft een mooi event te worden vol verdiepende lezingen, praktijkgerichte workshops en inspirerende verhalen. Deelname is gratis.

Meer informatie over het programma en aanmelden vind je hier

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen