Breek door je bubbel!

25-07-2022
180 keer bekeken 0 reacties

VSBfonds zoekt naar projecten die ontmoetingen mogelijk maken tussen mensen uit verschillende leefwerelden. Brengt jouw initiatief maatschappelijke verandering teweeg? Wil je verschillen overbruggen en mensen met elkaar verbinden? En weet je hoe je dit kunt bereiken? Dien dan jouw projectidee in!

Ontmoetingen tussen mensen uit verschillende leefwerelden, of bubbels, lijken steeds moeilijker vanzelf tot stand te komen, maar zijn wel belangrijk om in een diverse samenleving op een inclusieve wijze met elkaar samen te leven.

VSBfonds heeft daarom een substantiële financiële bijdrage beschikbaar voor een project waarbij mensen uit hun eigen ‘bubbel’ stappen. 

Uit je bubbel breken loont!

Ontmoetingen tussen mensen met verschillende achtergronden, kunnen voor iedereen verrijkend zijn. Als je in contact komt met mensen met een ander perspectief, doe je nieuwe ervaringen en vaardigheden op en vergroot je begrip voor elkaar. Dat is hard nodig in de huidige tijd, waarin polarisatie tussen groepen mensen in de samenleving groter lijkt te worden en het debat steeds feller.

Project dat een verschil maakt voor de deelnemers 

VSBfonds is op zoek naar het project dat een daadwerkelijk verschil maakt voor de deelnemers. Wij denken aan het verbinden van mensen uit verschillende ‘bubbels’ die te maken hebben met de volgende elementen:  

  • verschillende culturele achtergronden;
  • gezondheidsverschillen;
  • leeftijdsverschillen;
  • LGBTQI+;
  • gender;
  • verschillende religieuze achtergrond; 
  • verschillende sociaal economische status; 
  • mensen uit stad en platteland; 
  • …. (er zijn er vast meer te bedenken). 

Heeft jouw initiatief of sociale onderneming als missie en ambitie om een maatschappelijke verandering te weeg te brengen? Affiniteit met het overbruggen van verschillen en het verbinden van mensen? En visie op hoe die verandering te bewerkstelligen? Dan is deze oproep jou op het lijf geschreven!

Projectidee indienen? 

Het VSBfonds kijkt uit naar goede projectideeën! Uit alle projectideeën selecteren ze er enkele. Wordt jouw projectidee geselecteerd, dan vragen ze je vervolgens je idee uit te werken in een plan. Wil je een projectidee indienen? Lees hier meer over de verschillende stappen in het proces.

De uiterste datum om je projectidee in te dienen is 12 september 2022.  

Verwoord je projectidee in maximaal 2 A4.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen