Netwerken en een sterk businessmodel

18-02-2022
152 keer bekeken 0 reacties

Een feest van herkenning en elkaar eindelijk weer eens fysiek ontmoeten, aankijken en ervaringen delen. Geïnspireerd door de fijne omgeving en weggaan vol energie. De eerste netwerkbijeenkomst van Stérk.Brabant was zeer inspirerend!

Refugee Team verwelkomde de communityleden op hun locatie in Tilburg. Coöperatie Creabitat en Butterfly Effect deelden er ook hun ervaringen. 

Een goed businessmodel, hoe ziet dat eruit en is dat nou echt zo belangrijk? Jazeker, enorm waardevol! Daarover vertelden impactondernemers Stijn (Butterfly Effect) en Martijn (Refugee Team) voluit. Over de struggles en aanpak tot waar Martijn nu staat met zijn Refugee Team. Een indrukwekkend verhaal over de vele uitdagingen op zijn pad, de gesprekken met de gemeenten en andere partnerschappen en gegrepen kansen om te blijven innoveren. Er werd druk met elkaar gesproken over de kansen en (on)mogelijkheden en de noodzaak van het hebben van een goed businessplan. Ook Stijn was het erover eens: een goed businessplan is keihard nodig. En waarom? Dat maakte hij duidelijk tijdens de workshop aan de hand van zijn aanpak en de gemaakte stappen met Butterfly Effect. 

Financiering en Zorgzame Gemeenschappen 

Boudewijn (Creabitat) deelde ook zijn verhaal. Met Creabitat wil hij mensen onderdeel laten uitmaken van moeder aarde, hij legde uit hoe hij dit aanpakt. Ook Carlijn van Boefjes & Barista’s kwam in beeld. Zij won eind 2021 de IGNITE Award en via een video vertelde ze over haar strategie rondom fondsenwerving. 

Lees ook: Zorgbelang en Creabitat: naar gezonde gemeenschappen op goede gronden

In duo's gingen de deelnemers aan de slag met vier vragen: 

  1. Purpose: welke waarde creëer je en voor wie? 
  2. Kosten/baten: voor welke personen/partijen voeg je waarde toe of bespaar je kosten? (van purpose naar euro's) 
  3. Profit: wie is bereid om te betalen voor de waarde die je realiseert? (van euro's naar een schaalbaar businessmodel) 

Een mooie opstap naar verdiepende gesprekken over dit onderwerp waarbij veel individuele verbindingen zijn gelegd! 

Heb je deze bijeenkomst gemist? Voel je welkom bij de volgende netwerkbijeenkomst ‘Van Zorg naar Gezondheid’ op 17 maart in Eindhoven! Ga naar de agenda en meld je aan. Kun je zo lang niet wachten? Kom dan naar de digitale koffie, elke twee weken op donderdagmiddag, of neem contact op met regioverkenner Ben.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen