Mooie mensen maken mooie dingen bij Campus Vitaal

01-12-2021
945 keer bekeken 0 reacties

Iedereen heeft een talent dat hij kan inzetten om anderen en zichzelf blij te maken. Dat is de rotsvaste overtuiging van Campus Vitaal in Best. Stérk.Brabant gaat erover in gesprek met communitylid Hubertine, van Campus Vitaal.

Bij de campus werken deelnemers en vrijwillige begeleiders nauw samen.

De vrijwilligers bij Campus Vitaal maken van lokaal populierenhout de mooiste producten, waaronder speelgoed, borrelplanken, meubels en maatwerk. Daarnaast verpakken deelnemers biologisch geteelde en ambachtelijk gebrande koffiebonen en werken een aantal deelnemers in de  moestuin.

100% vrijwilligers

Bijzonder is dat Campus Vitaal compleet gerund wordt door vrijwilligers. Hubertine: 'Een vrijwillig stichtingsbestuur zorgt voor bestuurlijke ondersteuning. De keuze om 100% met vrijwilliger te draaien is heel bewust gemaakt, omdat de campus vooral werk biedt aan deelnemers die zolang mogelijk buiten het ‘zorgcircuit’ willen blijven. De deelnemers hebben verschillende reden om niet op de reguliere arbeidsmarkt te kunnen werken, zoals beginnende dementie, GGZ-problematiek of re-integratie na een burn-out.'

Helpende handen gezocht

'De vrijwilligers bij de campus werken minimaal één dagdeel per week samen met de deelnemers. Zij begeleiden en ondersteunen waar nodig, maar hebben nadrukkelijk oog en oor voor de wensen, mogelijkheden en het zo zelfstandig mogelijk functioneren van de deelnemers. Inlevingsvermogen en geduld zijn belangrijk, twee rechterhanden zijn meegenomen. Maar het allerbelangrijkste is het werkplezier dat deelnemers én vrijwilligers samen hebben!'

Wegens de groei van het aantal deelnemers en de persoonlijke groei van een aantal deelnemers is Campus Vitaal dringend op zoek naar extra vrijwilligers.

Meer weten? Kijk dan op www.campusvitaal.nl. Zelf een kijkje komen nemen? Dat kan natuurlijk ook. Neem daarvoor contact op met voorzitter Hans Hendriks via deelnemen@CampusVitaal.nl of (06) 127 43 668.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen