Bijna-baantjes in de bres voor jongeren met een beperking

25-08-2021
1120 keer bekeken 0 reacties

Communitylid Bijna-baantjes is stellig: er mogen meer stappen worden gezet om jongeren met een beperking aan een bijbaantje te helpen. Daar zetten zij zich dan ook sterk voor in. Bijvoorbeeld door het bieden van een impact-maak-stageplek.

Bijna-baantjes wil jongeren met een beperking buiten schooltijd ervaringen bieden op de werkvloer. Zij moeten de kans krijgen om hun toekomstdroom te ontdekken en talenten te ontwikkelen in een bedrijf.

'Onze voorzitter is stellig', vertelt Ellen van Bijna-baantjes: 'Er mogen meer stappen worden gezet om jongeren met een beperking net zo goed bijbaantjes te gunnen. Soms zegt een bedrijf dat ze wel aan deze prachtige dromen willen meewerken, maar er geen begeleiding voor hebben. Of niet weten hoe te begeleiden. Onze Stichting helpt hier graag bij. Wij ondersteunen daar waar nodig.' 

Jongeren zonder beperking worden vanuit huis wel aangespoord om bij te verdienen, bij jongeren met een beperking is dat nog niet altijd het geval.

Betekenisvolle stageplaats in de aanbieding!

Lees hier wat de voorzitter van de Stichting verder vertelt over hoe jongeren met een beperking de weg naar de werkvloer vinden. Meer weten over Bijna-baantjes? Kom in contact met Ellen!

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen