Starters4Communities zoekt pionierende impactondernemers

31-03-2021
492 keer bekeken 0 reacties

Help jij de jongeren van vandaag de uitdagingen van morgen aan te pakken? Met Futureproof van partner Starters4Communities maken jongeren kennis met sociaal ondernemerschap en leren ze hoe zij bouwen aan een toekomst met impact. Daarvoor is de hulp van impactondernemers nodig!

Starters4Communities gelooft dat bottom-up sociaal ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Zij trainen en verbinden de changemakers!

Heb jij hulp nodig bij de communicatiestrategie van jouw sociale onderneming? Heb je een of meerdere projecten die er maar niet van komen? Wil je onderzoeken welke kansen er liggen voor een nieuw businessmodel? Kun jij de frisse blik van onze jongeren gebruiken en wil jij een bijdrage leveren aan het inspireren en klaarstomen van de aanstormende generatie sociaal ondernemers? Dan is Starters4Communities op zoek naar jou. 

Raoul Becher, Creatief directeur | Starters4Communities: ‘De wereld ziet te veel urgente uitdagingen die onze directe aandacht vragen. Door middel van programma’s leiden we deelnemers op om op ondernemende wijze impact te maken in hun dagelijkse werk. Zo wordt impact maken geen bijzaak, maar hoofdzaak. Onze methodiek draait om leren door te doen; in teams direct impact maken terwijl je jouw kennis, vaardigheden & mindset in sociaal ondernemerschap vergroot.’

Esther, programmaleider Stérk.Brabant: ‘Wij trekken als mede-partner samen op in het Brabantse landschap. We onderzoeken hoe we Brabantse bewonersinitiatieven en impact ondernemingen kunnen helpen groeien. Bijvoorbeeld door slimme koppelingen te maken met al die ondernemende jongeren en door vraag en aanbod samen te brengen, voor mooie uitwisseling van kennis, inspiratie en ervaringen!’

Verschillende programma’s

Young Impactmakers

Young Impactmakers bracht de laatste 3 jaar meer dan 2000 jonge mensen samen om gezamenlijk te werken aan ondernemende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Raoul: ‘Ons doel is om zoveel mogelijk jonge mensen te inspireren en te activeren voor een carrière met impact. Dit doen we door het organiseren van evenementen en door het bouwen van een online community.’

Futureproof

Futureproof maakt impactondernemerschap toegankelijk voor alle jongeren. Dit programma zet met behulp van innovatief en activerend onderwijs  jongeren in beweging actie te ondernemen om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. In Mei start het online programma, maar ook een programma in Eindhoven, dat nu al loopt en in september aan de derde editie begint. De oproep voor de jongeren (t/m 27 jaar) die kunnen deelnemen aan dit programma vind je hier! Maak jij deze jongeren Futureproof?! Meld je dan!

Iedereen kan op ondernemende wijze positief verschil maken. Met een eigen sociale onderneming, maatschappelijk project of als intrapreneur bij een organisatie.

Starters4Communities zoekt sociaal ondernemers voor het Futurerpoof online programma. Dit start in mei, maar er zijn ook nog twee andere programma’s na de zomer. In de bijlage vind je meer informatie!

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen