Opschalen met impact én extra expertise

17-02-2021
241 keer bekeken 0 reacties

Bij Stérk.Brabant krijgen we steeds vaker de vraag: hoe kan ik goed werken aan het opschalen van mijn initiatief? Veel ondernemers zetten zelfstandig hun eerste stappen, maar hierbij is vaak veel expertise gevraagd. Bij wie klop je aan? We zetten wat interessante bronnen op een rij!

Braventure

BRAVENTURE is een non-profit samenwerkingsverband van dertien partners, waaronder kennisinstellingen, ontwikkelingsmaatschappijen en de provincie Noord-Brabant. Hun gezamenlijke doel is het versnellen van jouw Brabantse startup, via kennis, ontwikkeling, community én financiering.

Programma’s BOM

Investor readiness programme

In individuele sessies werk je aan alle bouwstenen van je businesscase. Je wordt gecoacht op marktvalidatie, je team, je propositie en de bedrijfscultuur. Tussentijds krijg je in plenaire bijeenkomsten feedback van deelnemers, van je Business Developer en van de financiële- en kennispartners die nauw bij het programma betrokken zijn. 

Market readiness programme

Tien weken lang vindt er wekelijks een praktische workshop plaats. Naast deze workshops wordt er veel van je verwacht. Iedere week werk je zelfstandig aan activiteiten, gericht op klantgesprekken. Je wordt hierbij gecoacht door een businessdeveloper. Je gaat tijdens het programma zeer intensief in gesprek met potentiële klanten om je oplossing te toetsen en te optimaliseren. Samen met maximaal elf andere ondernemers volg je het programma. Door regelmatig met elkaar de voortgang te delen en elkaar te voorzien van feedback, leer je van elkaars fouten en successen. Het zijn intensieve én leerzame weken! 

Corona Rebuilt programme

Samen met andere ondernemers doorloop je vijf online masterclasses, verspreid over acht weken. Je leert van elkaars ervaringen en inspireert elkaar om tot actie over te gaan. 

Design to Market

Een intensieve periode waarin je een ontwerpconcept uitwerkt tot een business case, die jouw visie vertegenwoordigt én waarin je jouw professionele identiteit aanscherpt.

Rockstart

Domein-focused accelerator programma, met focus op: Energie, Gezondheid, Agrifood & Emerging technologies. Creeert ook custom programma’s om samenwerking tussen startups en bedrijven te faciliteren. 

Heb jij aanvullingen op deze lijst, tips of interessante bronnen? Deel ze met onze community via een reactie onder dit item!

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen