Rijk & Regio: 1 jaar Regio Deal Noordoost Brabant

15-02-2021
254 keer bekeken 0 reacties

Met de Regio Deal geven 17 gemeenten en 2 waterschappen in Noordoost-Brabant een impuls aan het versterken van de leefbaarheid en brede welvaart. Dat doen ze inmiddels al een jaar lang. Hoe? Dat laten ze zien via hun platform boordevol verhalen uit de regio, thema's en publicaties.

'Een regio met het perspectief van vitale dorpen en steden, met een leefbaar en gewaardeerd platteland. Met bedrijvigheid die kan inspelen op de wensen vanuit markt en maatschappij en een regio waar mensen graag naar toe komen én blijven, maar ook zijn voorbereid op het werk en de banen van morgen (brief VWS).' Dat is de missie van Regio Deal Noordoost Brabant. 

De Regio Deal in de regio Noordoost Brabant is een samenwerking van en door de 17 gemeenten en 2 waterschappen in Noordoost-Brabant. Samen pakken zij uitdagingen op die te groot zijn voor een gemeente of waterschap alleen. Bijvoorbeeld omdat ze grenzen overschrijden, te ingewikkeld of te duur zijn.

De Regio Deal kwam tot stand tijdens de coronapandemie. RNB: 'Rijk en Regio slaan de handen ineen om regionale opgaven aan te pakken op een manier die past bij die regio. Het vergroten van de leefbaarheid en het benutten van economische kansen staan daarbij centraal, zoals het verbeteren van voorzieningen, het beter laten aansluiten van het regionale onderwijs op de arbeidsmarkt en het bedrijfsleven en het passend maken van het woningaanbod staat centraal. Deze deals omvatten een aantal herkenbare en samenhangende opgaven: bevolkingsdaling, vergrijzing, de gevolgen van klimaatverandering, energietransitie, teveel ongeschikte of te weinig geschikte woningen, een mismatch op de arbeidsmarkt, natuur die onder druk staat, ongelijke kansen en criminaliteit.'

Een mooi initiatief dat we vanuit Stérk.Brabant volgen. Houd onze website in de gaten, ook omtrent de programmalijn leefbaarheid in de dorpen die hierop volgt.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen