Kick off Dilemma Leergang

17-12-2020
859 keer bekeken 0 reacties

16 ondernemers met passie en een sociaal hart gaan drie maanden aan de slag met de Dilemma Leergang. Wie zijn deze ondernemers en waarom doen ze mee met dit bijzondere scholarship? Stérk.Brabant neemt je de komende tijd mee en deelt de geleerde lessen.

Eerder dit jaar plaatsten we de oproep: Solliciteer nu: scholarship Dilemma Leergang. Een bijzonder aanbod en hier werd dan ook enthousiast op gereageerd.

Ictoria B.V.

Stérk.Brabant communitylid Nadia van den Heuvel, Ictoria B.V., meldde zich direct onder de sollicitanten. Zij start vol enthousiasme aan het scholarship. Nadia: 'Wat een voorrecht dat we hier aan deel mogen nemen! Ik spreek voor mijzelf dat ik dit ervaar als een kans uit duizenden. Uit eigen ervaring weet ik dat een opleiding mogen genieten iets heel bijzonders is en dat het jezelf en de mensen om je heen echt verder kan helpen. Het ligt dan ook voor de hand dat ik er naar uit kijk om met andere ondernemers dit traject in te stappen. Laten we hopen op een vruchtbare periode waarin we als mens en als professional enorm zullen groeien!’  

Met veel humor, eigen ervaring en creatief ondernemerschap gaat Nadia aan de slag. Ze hoopt vooral veel te leren over de modellen en methodieken die toepasbaar zijn, maar ook strategiebepaling en het nog scherper wegzetten van haar verdienmodel. Een herkenbare uitdaging voor veel sociaal ondernemers. Immers: ‘Om nog meer mensen te kunnen helpen is meer omzet nodig!’ 

Quiet Hilvarenbeek

Ook Simone Bazelmans van Quiet Hilvarenbeek doet mee aan de Dilemma Leergang. Simone: 'Ik heb er ontzettend veel zin in! Een opleiding die past bij waar ik mee bezig ben. Afgelopen jaar was namelijk een vreemd jaar, niet alleen voor mij, maar ook voor de mensen om me heen, waarmee ik samenwerk en onze doelgroep. Een jaar vol dilemma’s en uitdagingen.'

Simone hoopt via de Dilemma Leergang beter te leren omgaan met de veranderende maatschappij, want hoe gaan andere deelnemers hier mee om? Ook vooruit kijken en plannen, kansen leren grijpen, impact maken en deze in kaart brengen. Met veel enthousiasme en creativitiet is ook zij er klaar voor. Simone: 'Maar vooral ben ik ook nieuwsgierig en kijk ik er naar uit om nieuwe mensen te leren kennen, te luisteren en leren van elkaar!' 

Docenten Peter Scholten en Kees Klomp begeleiden de deelnemers de komende drie maanden door de verschillende dilemma’s. Te starten met “Een subsidie onafhankelijk businessmodel”.  

Peter, met een achtergrond in bedrijfskunde (MBA), vervulde verschillende functies in de maatschappelijke sector. Met zijn bedrijf, de Value Factory, adviseert hij bedrijven over het realiseren en zichtbaar maken van resultaten in de non-profit en publieke sector. Hij is expert op het zichtbaar maken van maatschappelijk rendement. Zo heeft hij in 2002 de methodiek Social Return on Investment (SROI) geïntroduceerd in Nederland. 

Kees is een voorvechter van de Betekeniseconomie in Nederland en heeft meer dan 15 jaar ervaring als marketingadviseur voor internationale reclamebureaus. Hij adviseerde grote (inter)nationale merken en maakte vervolgens de omslag naar de betekeniseconomie. Als prominent figuur in dit domein staat hij op podia in heel Nederland en is hij betrokken bij diverse sociale ondernemingen en initiatieven. Daarnaast is hij partner van THRIVE, de denk- en doetank die leidend is in state of the art kennis en kunde van de betekeniseconomie en impact maken. 

Op sterkbrabant.nl delen wij de komende tijd de geleerde lessen en lees je meer over de deelnemers aan de Dilemma Leergang. Wij wensen de deelnemende communityleden vast veel succes en plezier op deze unieke ontdekkingsreis!  

Afbeeldingen

Kees Klomp over de economie van de toekomst

Purpose College deel 1 - Kees Klomp

X (voorheen Twitter)

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen