Opstarten na de social lockdown: tweede golf

27-11-2020
331 keer bekeken 0 reacties

De tweede golf. Een tijdje terug was het de vraag hoe ver we van een tweede golf zitten. Inmiddels zitten we er middenin. Wat betekent dit voor sociaal ondernemers? En hoe solidair blijven we bijvoorbeeld, in die tweede golf?

Diverse inspirerende voorbeelden rondom corona waren eind dit jaar te spotten op de virtuele Dutch Design Week (DDW). 

DDW: ‘What if Lab’, a Covid proof Design Week

Op de Dutch Design week is het ‘What if Lab’: A Covid proof Design Week te vinden. Ze stellen de vraag: wat als de DDW een fysiek evenement was tijdens een wereldwijde pandemie? Ontwerpers zijn aan de slag gegaan met diverse onderwerpen zoals een wachtrij en het behouden van 1,5 meter afstand. Wellicht te gebruiken in de toekomst.  

DDW: Social Distance Thing 

Wat als mensen in jouw omgeving de 1,5 meter niet respecteren en je wilt dit aankaarten? Eén van de projecten uit het ‘What if Lab: A Covid proof Design Week’ ontwikkelde een social distancing laser projector om bewustwording te creëren over social distancing.  

DDW: Bounding Spaces 

Een modeaccessoire die het mogelijk maakt om op een speelse wijze afstand te houden, zonder stijl te verliezen. Een soort ‘pop-up tent’, die open gaat zodra andere mensen dichterbij komen.  

DDW: In Isolation, the first wave 

Oswin Ticker onderzoekt verschuivende gedachten, gevoelens en reacties op de corona pandemie. Het resulteerde in een kunstwerk, een visueel dagboek van analoge materialen. Het project wordt voortgezet (indien en) wanneer er een tweede golf in het Verenigd Koninkrijk opkomt.  

Hoe solidair blijven we? 

Aan het begin van de coronacrisis ontstonden veel behulpzame, sociale initiatieven en wilden mensen graag anderen helpen. Maar houdt die solidariteit aan, gedurende de tweede golf en daarna? Het Parool weidde er een artikel aan. En creatieve oplossingen, zoals fitness op het balkon, zijn ook leuk ná corona. Belangrijke aspecten om ook in de tweede golf sociale initiatieven te laten ontstaan en behouden: met bewoners en hun organisaties in gesprek over wat zij nodig hebben en continue ondersteuning en waardering. 

In de spotlight van Social Enterprise 

Op de website van social enterprise is een overzicht te vinden van acties en initiatieven tijdens de uitbraken van het coronavirus.  

Goed bezocht innovatiecafé ‘Sociaal ondernemen’ deelt ervaringen en tips 

Tijdens het tweede online innovatiecafé op 29 oktober 2020, georganiseerd in samenwerking met zorginnovatie.nl, stond het thema sociaal ondernemen centraal. Sociale ondernemers deelden hun geleerde lessen en tijdens ronde tafel gesprekken spraken deelnemers in kleinere groepen verder over specifieke thema’s. Wat waren de belangrijkste lessen van dit innovatiecafé? Lees het in het artikel van zorg voor innoveren

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen