Brabantse Week van het Wonen 2020

16-11-2020
293 keer bekeken 0 reacties

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 november 2020 organiseert de provincie Noord-Brabant de Brabantse Week van het Wonen. Met iedere dag inspirerende webinars of workshops over uiteenlopende, actuele woonthema’s. Ook Stérk.Brabant deelt vernieuwende wooninitiatieven uit de community!

In Brabant hebben we een enorme woningbouwopgave te realiseren. Die opgave kunnen we alleen samen met anderen volbrengen. Met een woningbehoefte van ruim 150.000 woningen tot 2035 heeft de provincie een flinke klus te klaren. Belangrijk is dat er naast voldoende, ook een aantrekkelijk en gevarieerd, woonaanbod is dat aansluit op de toekomstige behoefte.

Vernieuwende woonvormen

Tijdens de Brabantse week van het wonen 2020 deelt Stérk.Brabant inspirerende nieuwe woonvormen die zijn opgezet door krachtige Brabanders. Binnen de Stérk.Brabant community vinden zij elkaar. Door uitwisseling van ieders kennis en geleerde lessen ontstaan er nieuwe samenwerkingen en bouwen we samen aan een toekomstbestendig Brabant. Met innovatieve bouwmethodes, waarbij duurzaamheid naar een nieuw niveau gebracht wordt en waar gebieden en sterke gemeenschappen ontwikkeld worden. Je vindt ze op onze website, maar ook op www.brabant.nl/weekvanhetwonen

Webinars en workshops

Provincie Noord-Brabant deelt graag haar kennis en kunde en die van de experts uit het veld. In verschillende webinars en workshops vinden we antwoorden op grote vragen: Wat vertellen ons de laatste bevolkings- en woningbehoefteprognoses? Zijn we in staat om daar snel én adequaat op in te spelen? Hoe bieden we ruimte voor innovatieve (bouw- en) woonvormen, en welke mogelijkheden dienen zich aan rond de vrijkomende agrarische bedrijven? Zien we vergrijzing als een opgave of als een kans om de doorstroming op de woningmarkt te stimuleren? Hoe bouwen we aan zorgzame gemeenschappen? En hoe kunnen we de kennis in de samenleving maximaal benutten om onze wijken en dorpen aan te passen aan nieuwe behoeften? 

Tijdens de week van het wonen zetten provincie Noord-Brabant en Stérk.Brabant écht vernieuwende woonvormen in de spotlight. Twee bijzondere webinars vanuit onze community brengen wij daarbij grag extra onder de aandacht: “Bouwen aan zorgzame gemeenschappen" op dinsdag 17 november en "Meer dan een mooi verhaal - Impactmanagement voor wooninitiatieven" op donderdag 19 november. Meld je nog snel aan!   

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen