Maatschappelijk middenveld in beweging

10-11-2020
348 keer bekeken 0 reacties

Welke rol heeft het maatschappelijk middenveld in deze veranderende samenleving? Wat betekent de transitie in manieren van organiseren en besturen voor organisaties in het maatschappelijk middenveld? Het PON deelt erover in een uitgebreid verkenningsdossier.

De manier waarop we de maatschappij organiseren verandert. Dit als gevolg van dynamieken op het vlak van maatschappelijke opgaven, maar ook in de manier waarop mensen en instituties met elkaar omgaan.

'Vanuit het perspectief van sturing zien we dat positie, taakverdeling, eigenaarschap en rolopvatting van de driehoek overheid, markt, burger met daartussen het maatschappelijk middenveld worden herijkt.'

Verkenning maatschappelijk middenveld

Welke rol heeft het maatschappelijk middenveld in deze veranderende samenleving? Wat betekent de transitie in manieren van organiseren en besturen voor organisaties in het maatschappelijk middenveld? Deze vragen zijn de leidraad voor deze verkenning van de dynamiek rond en in het maatschappelijk middenveld.

De rapportage is geboren uit enerzijds een signalering vanuit Het PON en anderzijds een concrete vraag van de provincie Noord-Brabant om de huidige ontwikkelingen in het maatschappelijk middenveld te duiden. Niet in de laatste plaats ten behoeve van de inrichting van de verhouding en samenwerking tussen het middenbestuur (de provincie) en het bestaande maatschappelijk middenveld in Brabant. Een thema dat ook de aandacht heeft bij Stérk.Brabant!

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen