Solliciteer nu: scholarship Dilemma Leergang

05-11-2020
1040 keer bekeken 0 reacties

Transformeer in een ondernemer die ieder dilemma het hoofd kan bieden. Stérk.Brabant, Brabant Outcomes Fund (provincie Noord-Brabant) en Rabo Foundation presenteren de Dilemma Leergang. In december 2020 gaan we van start. Je kunt nu solliciteren!

‘Door samen met andere sociale ondernemers te leren, leer je met en van elkaar en versterk je het eigen netwerk.’ 

Wat is het? 

De groei van het aantal Brabantse ondernemers dat positieve impact maakt op people, planet én profit is belangrijk voor een gezonde en inclusieve samenleving. Daarom bieden Stérk.Brabant, de Rabo Foundation en Brabant Outcomes Fund (BOF) van de provincie Noord-Brabant een aantal ondernemers een exclusief scholarship aan. Zij krijgen de gelegenheid om tegen een scherp gereduceerd tarief met ervaren experts, én d.m.v. een gevalideerde wetenschappelijke methode, een nieuwe houding ten opzichte van dilemma’s aan te leren. Dilemma’s waar geen standaardoplossing voor is en die 100% gericht zijn op de praktijk van sociaal ondernemerschap.  

In 8 sessies krijg je handvatten aangereikt en leer je omgaan met verschillende dilemma’s die komen kijken bij het sociale ondernemerschap. 

Esther Bulkens, Programmaleider Stérk.Brabant, vertelt: ‘Het is een geweldige kans voor sociaal ondernemers om dit scholarship te mogen volgen! Stérk.Brabant, Rabo Foundation en BOF bieden de leergang ter waarde van maar liefst € 1.750,- aan tegen een eigen bijdrage van € 250,-. Zo geven we sociaal ondernemers een unieke opstap om verder te komen. Met onderwijs, discussie, coaching en het uitwisselen van ervaringen op de verschillende dilemma’s. Na het volgen van de scholarship kunnen zij goed onderbouwde en geïnformeerde keuzes maken. Maar ook door samen met andere sociale ondernemers te leren, leren zij met en van elkaar en versterken zij het eigen netwerk.’ 

De Leergang Dilemma wordt gegeven door Peter Scholten (Value Factory) en Kees Klomp (THRIVE Institute). Beide hebben hun strepen verdiend op het gebied van (sociaal) ondernemerschap en maatschappelijke impact. 

Voor wie is het? 

  • Jij bent actief als sociaal ondernemer en hebt ervaring in de praktijk. Binnen jouw organisatie is zowel een maatschappelijke als zakelijke doelstelling aanwezig. Het is niet relevant in welke fase van ondernemen je zit.  

  • Je hebt interesse in het verkennen van dilemma’s en je wilt deze inzichten toepassen in de praktijk. 

  • Je wilt investeren in persoonlijke ontwikkeling (tijd en een eigen bijdrage). 

  • Je deelt je inzichten met anderen (samenleving, ondernemers, overheid, financiers), zodat de opgedane kennis terugvloeit in Brabantse Samenleving.  

Sociaal ondernemers die voldoen aan bovengenoemde criteria kunnen solliciteren naar het scholarship. Een groot deel van de opleiding fee wordt dan vergoed door Stérk.Brabant, de Rabo Foundation en provincie Noord-Brabant. Als ondernemer investeer je in tijd en een eigen bijdrage van € 250,-.  Voor meer informatie en de inhoud van het scholarship verwijzen we je graag naar bijgevoegde brochure!

Je wilt solliciteren, wat moet je doen? 

Wil je solliciteren naar dit scholarschip? Lever dan jouw motivatie voor deelname aan bij Stérk.Brabant via contact@sterkbrabant.nl. Stuur een persoonlijke (selfie)video of mail/brief en geef daarin duidelijk antwoord op twee vragen: Wat is je motivatie om mee te doen? Wat is je ambitie om uiteindelijk met de opbrengsten van de leergang te doen? Reageer vóór 30 november. Op 4 december nemen wij persoonlijk contact op met alle deelnemers. 

Succes! 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen