Join us pakt eenzaamheid op school aan

07-10-2020
1131 keer bekeken 0 reacties

Eenzaamheid onder jongeren op school bespreekbaar maken, zodat leerlingen die zich eenzaam voelen eerder gezien en geholpen worden. Wat een prachtig nieuw initiatief introduceert Stérk.Brabant communitylid Join us in de Week tegen Eenzaamheid!

In Nederland voelt 8% van de jongeren zich dag-in-dag-uit eenzaam. Dat zijn gemiddeld 3 leerlingenper schoolklas. Denk aan jongeren die geen aansluiting hebben in de klas, alleen pauzeren of als laatste gekozen worden met groepswerk. Zij worden elke dag opnieuw geconfronteerd met het feit dat ze er niet bij horen. Docenten kunnen van grote betekenis zijn voor deze jongeren. Eenzaamheid effectief aanpakken op school is echter niet eenvoudig. Om docenten te ondersteunen bij het signaleren, voorkomen en aanpakken van eenzaamheid vinden zij vanaf nu gratis tools op eenzamejongeren.com/professionals. 

Eenzaamheid in het onderwijs

Eenzamejongeren.com is het eersteplatformin Nederland dat zich specifiek richt op eenzaamheid bij de jongeren. Het platform is een initiatief van Stichting Join us en wordt deels beheerd door jongeren die ervaring hebben met eenzaamheid.Op 7 oktober 2020 is het platform uitgebreid met een deel voor onderwijsprofessionals. Ans Brugmans, deskundige op het gebied van sociale veiligheidop school, geeft informatie over het voorkomen, signalerenen aanpakken van eenzaamheid op school. Ook reikt ze praktische tools aan die ondersteunenbij het bespreekbaar makenvan het onderwerp. Tot slot vertellen jongeren zelf hoe zij zichvoelen op school en geven ze tips aan docenten. 

Uitbreiding eenzamejongeren.com

Het platform zal het komende jaar worden uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. Zo komener later dit jaar informatie en tools onlinevoor ouders. Tot slot wordt er in 2021 een chatfunctie geïntroduceerd, waarbij jongeren in een privé chat om advies kunnen vragen aan de vrijwilligers. 

Mede mogelijk dankzij

Eenzamejongeren.com is mede mogelijk gemaakt door het Innovatienetwerk Jeugd regio Hart van Brabant. Dankzij de steun en het vertrouwen van het bestuur, netwerk en het jongerenpanel is eenzamejongeren.com tot stand gekomen. Ook danken we Aanpakeenzaamheid.nl voor de bijdrage aan de realisatie van het platform. 

Meer weten over Join us? Of in contact komen met de initiatiefnemers? Klik dan op het initiatief op de Stérk.Brabant kaart.

Afbeeldingen

Eenzaamheid op school in beeld - door Join us

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen