Masterclass en Whitepaper Sterke Communities

17-09-2020
885 keer bekeken 0 reacties

Een livestream. En wat voor één! Met ruim 55 deelnemers was de Masterclass Sterke Communities van de provincie Noord-Brabant en Stérk.Brabant een groot succes. Waarom? Ontdek het zelf en bekijk ook de whitepaper die Walter Faaij over Sterke Communities schreef. 

Esther Bulkens, programmaleider Stérk.Brabant: 'Het is de uitdaging om te leren kijken door de bril van een antropoloog'

Walter geeft een spoedcursus over hoe je een community kunt bouwen, maar ook over hoe cultuur nou eigenlijk werkt. De antropoloog voert de deelnemers mee op reis door het land van communities in Brabant. Waarbij hij benadrukt wat een tribe is: een groep mensen met een gedeeld doel die samen willen werken om wat te kunnen bereiken. Maar hoe word je een sterke community, gemeenschap of tribe? Walter schreef er een whitepaper over. 

Hoe werkt cultuur, hoe bouw je een tribe en hoe begeleid je verandering?

‘Mensen en tribes vinden al eeuwenlang antwoorden op dezelfde vragen. Onze antwoorden variëren met de plaats, tijd en context, maar de vragen blijven. Dan is er veel te leren uit de antropologie. Dit whitepaper neemt je mee op reis. Een reis over hoe cultuur werkt, hoe mensen tribes vormen, over hoe mensen omgaan met verandering en hoe je dat goed kunt begeleiden. 

Over universele vragen en unieke antwoorden, over interactie en besluitvorming, over power en love, en over hoe we als mensen omgaan met onvermijdelijke verschillen met anderen. Over tribale rollen, over macht en conflict, over hoe we rituelen en verhalen nodig hebben om verandering te duiden, te begeleiden en te vormen. Over hoe we verandering verleidelijk maken en hoe we bewegingen kunnen creëren in plaats van verandering managen.’ 

Ga mee op reis en laat je inspireren door kennis en inzichten uit de corporate antropologie via de informatieve whitepaper van Walter Faaij. 

De afgelopen 1,5 jaar begeleidde Walter Faaij een drietal initiatieven tijdens de proeftuin Sterke Communities. Ontdek de verhalen van de deelnemers uit deze proeftuin op onze website. Via inspirerende video’s vertellen zij over hoe ze leerden bouwen aan hun duurzame en sterke community. Wil jij hier ook meer over weten? Neem contact op met jouw regioverkenner!

Afbeeldingen

Kijk hier de Masterclass terug

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen