Stérk.Brabant start samenwerking met Starters4Communities

09-09-2020
560 keer bekeken 0 reacties

In juni dit jaar riepen we onze initiatieven op om hun deuren te openen voor Futureproof. Stérk.Brabant slaat vanaf dit najaar de handen ineen met Starters4Communities, éen van de organisaties achter het programma Futureproof. Programmaleider Esther vertelt hoe we elkaar gaan versterken.

'We zien bij Stérk.Brabant veel kansen! We gaan onderzoeken hoe we sociaal ondernemerschap voor Brabantse jongeren toegankelijk kunnen maken en hoe we hierin slimme verbindingen maken met het Stérk.Brabant-netwerk. Een mooie start van, én commitment, aan een bijzondere samenwerking.’ 

De partners van Futureproof zijn: Starters4Communities, Social Impact Factory, Fawaka ondernemersschool en Social Enterprise NL. Hiermee sluit Stérk.Brabant actief aan bij organisaties die zich al jarenlang actief inzetten voor sociaal ondernemerschap.  

Wat wil Stérk.Brabant met Futureproof? 

'Futureproof gaat de komende 24 maanden met 900 jongeren door heel Nederland aan de slag vanuit drie principes: inclusief, actiegericht & toekomstbestendig ondernemen. Stérk.Brabant levert een actieve bijdrage door slimme verbindingen te leggen met al bestaande Brabantse initiatieven of sociaal ondernemers en aan kennisuitwisseling te doen om de Brabantse jongeren en jonge professionals de kans te geven om op ondernemende wijze maatschappelijke impact te maken. 
Futureproof maakt deel uit van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT), een initiatief van de Rijksoverheid.'

Samen stérk dus? 

‘Zeker. Stérk.Brabant onderzoekt en verkent met Starters4Communities  hoe we beide netwerken (online – en offline) kunnen ontsluiten, zodat we gebruik kunnen maken van elkaars kennis en talent. Daarbij kijken we niet alleen naar Futureproof, maar ook naar andere programma’s van Starters4Communities zoals Fiks in Breda/Zundert. Zo koppelen we onze regioverkenners aan de lokale coördinator van Starters4Communities. Zij kennen immers de regio, weten welke initiateven er zijn en kunnen jongeren en initiatieven aan elkaar koppelen.’ 

In Brabant start Futureproof in september in Eindhoven en Fiks in Breda. Door samen te werken vergroot Stérk.Brabant de impact van deze programma's in Brabant. 

Samen impact vergroten

‘Stérk.Brabant en Starters4Communities zoeken de komende tijd ook met andere partners naar manieren om de maatschappelijke impact in Brabant verder te vergroten. We gaan aan de slag met een Brabantse Young Impactmakers Community en creëren een maximale synergie tussen onze unieke activiteiten en netwerken. We houden onze community hiervan de komende tijd uiteraard op de hoogte!’ 

Groet, Esther

Bij de trainingsprogramma’s van Starters4Communities voor studenten zit een groot deel “direct impact maken” bij een impactproject. Dat is een maatschappelijk initiatief of sociale onderneming, bijvoorbeeld uit het netwerk van Stérk.Brabant. Kun jij de hulp van hoogopgeleide studenten gebruiken? Laat het ons dan zeker even weten! En wil je meer weten over deze bijzondere samenwerking met Starters4Communities? Neem contact op met Esther. 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen