Veel vragen tijdens inloopsessie Rechtsvormen

01-08-2020
448 keer bekeken 0 reacties

Moet je om meer mensen te kunnen helpen een stichting worden? En waar moet je op letten als je zowel een BV als een stichting in parallel wilt oprichten? Weet jij het? De deelnemers van de eerste sessie Rechtsvormen weten er inmiddels alles van. Regioverkenner Karim vertelt er meer over.

'Tijdens de eerste inloopsessie Rechtsvormen stelden de communityleden van Stérk.Brabant hun vragen aan de deskundige van de Sesam Academie. En niet alleen de deskundigheid van Sesam Academie, ook de kracht van de verbinding tussen de initiatieven was sterk aan deze sessie. Mensen die elkaar helpen en versterken met hun eigen ervaringen en netwerk. Dát is de kracht van de community van Stérk.Brabant.'  

Wat werd er besproken tijdens de sessie Rechtsvormen? 

  • Moeten we om meer mensen te kunnen helpen een stichting worden?

  • We zijn nu een stichting waar ik voorzitter van ben, maar straks ga ik ook werken vanuit de stichting. Hoe moeten we dit dan regelen? 

  • We willen ons concept in Nederland uitrollen en met licentiehouders gaan werken. Is een stichting dan nog handig of moet het een andere rechtsvorm worden? 

  • Stichting mag geen winst maken, winsten moeten ten gunste komen van het doel. Mogen wij wel de winsten in de spaarpot storten ten gunste van onze doelgroep? 

  • Ik wil zowel een BV als een stichting in parallel oprichten. Waar moet ik op letten?

'Ben jij ook met een paar mensen een (burger)initiatief gestart en wil jij dit een duurzaam karakter geven? Of wil jij voor je organisatie fondsen gaan werven en je wil weten hoe het zit met aansprakelijkheid? Wellicht denk je na over het al of niet hebben van leden en vraag je je af of het verstandig is om te kiezen voor een rechtsvorm zoals een stichting, vereniging of coöperatie. Wat kies je dan en waarom? We geven graag antwoord op al jouw vragen tijdens de eerstvolgende sessie Rechtsvormen. Deze staat gepland na de zomervakantie, op 10 september.  Graag tot dan! ' 

Stérke groet,  Karim  

Meer informatie over de volgende sessie Rechtsvormen

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen