Move2Social: de pitches!

14-07-2019
371 keer bekeken 0 reacties

Bij Stérk.Brabant delen we graag handige tips en kennis om jou verder te brengen op het gebied van maatschappelijk of sociaal ondernemen. Daar horen natuurlijk ook successen bij vanuit onze community. Deze week het succes van twee Stérke communityleden: Verdien je Ticket en Yadu.

Verdien je Ticket en Yadu rondden het traject Move2Social af met een eindpitch. Op naar de volgende stap!

Na maanden van intensieve begeleiding pitchen 11 initiatieven op donderdag 4 juli 2019 hun behoefte voor partners en publiek. De doelen van de pitches zijn divers: de één heeft als doel kennis vergaren, de ander het vergroten van het netwerk of het ophalen van financiering voor het starten of opschalen van de onderneming. Ook Verdien je Ticket en Yadu zijn van de partij.

De pitch van Verdien je Ticket

Verdien je Ticket helpt jongeren met weinig baankans op weg naar zelfredzaamheid. Onder andere door het aanbieden van werkervaring in de cultuursector. Een sector die aansluit bij de belevingswereld van deze jongeren. Het belangrijkste aspect is daarbij om de jongeren in beweging te krijgen; ze te activeren. De werkervaring wordt ondersteund met training en coaching. Zo kunnen de jongeren vaardigheden ontwikkelen en een stap voorwaarts maken in hun zelfredzaamheid. Dat geeft meer zin aan hun bestaan. Uitstroom naar een opleiding of betaald werk is daarbij heel belangrijk. Norbert Heijl, oprichter van Verdien je Ticket: ‘We willen natuurlijk nog veel meer jongeren in de regio Hart van Brabant bereiken en hen een kans bieden om de best gelukkige uitvoering van zichzelf te worden. Daarvoor is samenwerking met ‘nieuwe’ gemeenten nodig, in de vorm van financiering en commitment. Het vinden van die samenwerkingen is onze grootste drijfveer op dit moment. Hopelijk helpt de pitch ons die te vinden!’

De pitch van Yadu

Yadu ontdekte een groeiende behoefte aan zingeving en echt contact binnen onze maatschappij. Om een positief verschil te maken wil Yadu de groeiende maatschappelijke problematiek van dit sociaal isolement aanpakken én een bijdrage leveren aan het verminderen van uitval door stress gerelateerde klachten. Dat is het fundament waarop Yadu het positieve verschil wil maken. Hoe? Met een website en app waar gelijkgestemden met elkaar in contact komen, op basis van gedeelde interesses. Ofwel: een facilitaire online dienst voor het maken van echt contact. Om samen spontaan leuke dingen te doen, met bekenden en onbekenden, in de eigen omgeving. Een online sleutel naar offline contact. Carmen Toelen roept met haar pitch op tot samenwerking en uitrol van het initiatief. Carmen: ‘Ons aanbod voldoet aan een behoefte. De customer journey is achter de rug en de dienst is klaar. Nu nog de markt op! Daarbij zoeken we alleen nog “medemogelijkmakers”: belangenbehartigers en bedrijven die achter onze missie staan en willen helpen middels een startfinanciering. Ook willen we ons netwerk uitbreiden en een plek vinden om de diensten lokaal uit te werken. Wie helpt?’

Regioverkenner Ben Kaelen: 'Initiatiefnemers met een dergelijk goed idee doorlopen vele fases voordat hun product echt op de markt kan komen. Wij van Stérk.Brabant helpen deze wereldverbeteraars graag op weg door het organiseren van verschillende vormen van kennisoverdracht: intervisie, workshops, individuele coaching. Op uiteenlopende thema’s en op verschillende niveaus en fases van opschaling en professionalisering. We zijn blij dat we hierin niet de enige partij zijn. Move2Social levert een goede bijdrage.'

Over Move2social

Move2social is een landelijk groeiprogramma voor sociaal ondernemers met provinciale afdelingen. Acht partners maken Move2Social Hart van Brabant mogelijk: AVANS Hogeschool, gemeente Oisterwijk, Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij, provincie Noord-Brabant, De Hair Vrijdag notarissen, WSD, Rabobank en KplusV. Het Midden-Brabantse programma bestaat uit tien workshops en een aantal expertsessies over verschillende onderwerpen van sociaal ondernemerschap. Het programma benoemt daarbij drie groeibarrières waar sociale ondernemers in de regel tegenaan lopen: het opstellen van een haalbaar businessplan en het formuleren van een kansrijke financieringsaanvraag, in geval van een financieringsbehoefte. Het verwerven van startkapitaal. En het vinden van een netwerk van (sociaal) ondernemers en geïnteresseerde, betrokken stakeholders. Deelname aan het programma is gratis. Een belangrijke voorwaarde voor deelname is commitment.

Zowel Norbert als Carmen vonden het Move2social traject super leerzaam en inspirerend: ‘Echt een cadeautje!’ Norbert en Carmen: Het hele team Stérk.Brabant is trots op jullie doorzettingsvermogen en wenst jullie veel succes!

Zoek je zelf hulp bij het verder brengen van jouw initiatief? Of wil je meer weten over initiatieven en sociaal ondernemers in jouw gemeente? Neem dan contact op met ons via contact@sterkbrabant.nl.   

X (voorheen Twitter)

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen