Hoe financier jij jouw project?

15-06-2020
538 keer bekeken 0 reacties

Veel initiatiefnemers en ondernemers bij Stérk.Brabant stoeien met de financiering van hun projecten. Daarom organiseerde Stérk.Brabant eind mei de Crash Course Community Finance. Wat leerden zij daarvan?

Financieren van je project via een subsidie of fonds kan interessant zijn, maar er zijn alternatieven. Community Finance is daarvan een mooi voorbeeld. Trainer Martijn Arnoldus van Social Finance Matters nam de deelnemers tijdens de workshop Crash Course Community Finance mee in de verschillende mogelijkheden om doelgroep en omgeving projecten (mede) te laten financieren. Daarbij stond hij stil bij ‘eenvoudige’ methoden zoals crowdfunding, maar er was ook oog voor complexere manieren, zoals het uitgeven van obligaties of aandelen. 

'Fijn om in één dag op een laagdrempelige manier in begrijpelijke taal het gehele veld van community-finance inzichtelijk te krijgen.'

Community Finance is eigenlijk een verzamelterm voor allerlei vormen van financiering waarbij je de investering uit de samenleving zelf haalt. Misschien heb je al wel eens gehoord van Crowdfunding, Fondsenvorming, Impactinvesteren, Shared-Gifting of één van de andere vormen van Community Finance. Om de financieringsbehoefte in beeld te brengen voor jouw initiatief heeft Social Finance Matters een handige tool ontwikkeld: het Community Finance Canvas. Doe er je voordeel mee!

Heb jij de bijeenkomst gemist, maar ben je wel nieuwsgierig wat jij uit deze training kunt halen? Kijk dan in onze kennisbank óf neem contact op met jouw regioverkenner

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen