Samen voor een nóg sterker Brabant

22-04-2020
909 keer bekeken 0 reacties

Het Coronavirus stelt ons op de proef, de impact is enorm. Bij Stérk.Brabant zijn we er ook dagelijks mee bezig. Onze programmaleider Elga van Dartel vertelt je erover in haar blog.

‘Een buitenconcert bij verpleeghuizen, online hulpgroepen, voorlezen op afstand. Restaurants die thuisbezorgen, clubs die hun jeugdleden opbeurende filmpjes sturen, GGZ-hulpverleners die een stukje wandelen met cliënten. Het Coronavirus stelt ons op de proef, de impact is enorm.

De provincie laat dat zien in haar Brabantse Impactmonitor. Maar net als in de samenleving, is daarin ook veel ruimte voor mooie berichten. Over prachtige initiatieven die mensen laten voelen dat ze niet alleen staan. Over innovaties, waar we ook in de toekomst ons voordeel mee kunnen doen. Over aandacht voor doelgroepen, die eerder misschien wat vergeten werden. Welke initiatieven zijn er eigenlijk? En wie organiseert die? Kunnen anderen daar misschien van leren? Of kunnen we initiatieven aan elkaar koppelen? En hoe kunnen we op innovatieve wijze samen weer opstarten na de social-lockdown? Dat onderzoekt Stérk.Brabant op verzoek van de provincie.

We leggen contacten, gaan met uiteenlopende belangenbehartigers in gesprek, bevragen initiatiefnemers en koppelen initiatieven en mensen aan elkaar. Bovendien zijn we een podium voor het delen van ideeën om anderen te inspireren. Daarnaast bieden we ook een luisterend oor en beantwoorden we vragen, bijvoorbeeld over financiële zaken. Zo geven we onze rol als verbinder ook in deze tijd inhoud. Misschien wel meer dan ooit. Voor een Sterkér Brabant, want daar blijven we aan werken.’ 

Elga van Dartel, programmaleider Stérk.Brabant

 
 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen