Reisverslag gemeente Altena

06-02-2019
417 keer bekeken 0 reacties

Vanuit het programma Sociale Veerkracht en Bestuurlijke Vernieuwing is in de fusiegemeente Altena geëxperimenteerd met het nieuwe samenspel tussen inwoners en overheid. Dit is vastgelegd in een mooi ‘reisverslag’.

Met elkaar een visie op de nieuwe gemeente ontwikkelen en gebruik maken van de energie kwaliteiten die in de samenleving aanwezig zijn. Op zoek naar nieuwe manieren van samenwerken om concrete projecten tot uitvoering te brengen. Waarbij de gemeente niet vanzelfsprekend de projecten realiseert, maar ook inwoners een actieve rol hebben.

Maar hoe doe je dat als gemeente? Wat betekent het voor je rol en de representatieve democratie? Welke structuur, kwaliteiten en cultuur zijn nodig om het nieuwe samenspel vorm te geven? Wat betekent het voor inwoners en maatschappelijke initiatiefnemers? Wat zijn de nieuwe verwachtingen van de overheid?

Zet begeleidde het proces en ontwikkelde een aanpak waarbij ambtenaren en bestuurders steeds in korte leercycli reflecteerden en samen met inwoners het samenspel vorm gaven. Wat we leerden van deze ontdekkingsreis hebben we vastgelegd in een beeldend verslag, met ervaringen van betrokkenen en een kompas voor het nieuwe samenspel dat we tijdens de reis hebben ontwikkeld. Mooi dat burgemeester van Altena Marcel Franzel en gedeputeerde Henri Swinkels het eerste reisverslag in ontvangst namen.

Wil je ‘m ook ontvangen of ken je iemand die er mogelijk interesse in heeft? Klik dan hier. 

Bekijk wat Annemarie de Stigter, gemeente Altena, hierover vertelt.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen