Lind Verbindt!

13-06-2019
134 keer bekeken 0 reacties

Bij Stérk.Brabant delen we graag handige tips en kennis om jou verder te brengen op het gebied van maatschappelijk of sociaal ondernemen. Daar horen natuurlijk ook successen bij vanuit onze community. Deze week: het succes van Ingeborg van Meggelen met haar project Lind Verbindt!

Misschien heb jij het ook wel meegemaakt: je hebt een mooi idee voor een project, anderen vinden dat ook en willen er graag aan meewerken. Toch blijkt het lastig het geld bij elkaar te krijgen om je project daadwerkelijk uit te voeren. Dat merkte ook Ingeborg. Zij startte Lind Verbindt en met succes.

Lind Verbindt
‘De tunnel die de kernen Leende en Leenderstrijp verbindt was nodig toe aan een opknapbeurt. Maar hiervoor was geld nodig. Daarom startte ik met Lind Verbindt. Niet alleen om het tunneltje er mooier uit te laten zien, ook om de mensen van beide kernen samen te laten werken en zo meer onderlinge verbindingen te creëren. Ik ging op zoek naar verschillende mogelijkheden om de materialen gefinancierd te krijgen. Daarbij kreeg ik vaak nee te horen. Gelukkig waren er ook voldoende betrokkenen die wel een kleine bijdrage wilden doen. Uiteindelijk gaf de lokale Rabobank het laatste aanvullende bedrag om de begroting rond te krijgen. En zo kon het project eindelijk worden opgestart.’

Doorzetten en samenwerken
‘In mijn zoektocht naar financiering heeft het denk ik geholpen dat ik steeds open ben geweest. Open door mijn droom te blijven delen en open door te kijken naar hoe het wél kan. Zo startte ik dit project als een burgerinitiatief, maar kon de subsidieaanvraag bij de Rabobank alleen door een stichting gedaan worden. Eerder was ik al in gesprek met de lokale dorpsraad (een stichting) over mijn project en toen hebben we de handen ineen geslagen: samen brengen we Lind Verbindt verder. We deden de subsidieaanvraag en het werkte! Dit laat wel zien dat de aanhouder wint en dat hard werken wordt beloond!’

Ingeborg’s tip: Blijf praten over je project. Met iedereen. Je weet maar nooit waar je via via uitkomt, of wie er nog een goede tip heeft.

Wil jij Ingeborg verder helpen, heb je een idee of juist een vraag voor Ingeborg? Of zoek je zelf hulp bij het verder brengen van jouw initiatief? Neem dan contact op met ons via contact@sterkbrabant.nl.

Leer meer  over Lind Verbindt

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen