Buts en Bofn

Jeanette van Tricht 06-10-2021
780 keer bekeken 0 reacties

Buts en Bofn is een kleur- en beeldtaal. De methodiek maakt gevoelens en gedachten visueel, geeft inzicht en helpt verandering in gang te zetten. Gevoelens uiten zonder hier direct woorden aan te hoeven geven.

Impactgebieden

Leefomgeving & samenleven

Branche

Zorg & welzijn

In welke fase zit je?

Startup

Hoe maak je zichtbaar wat niet zichtbaar is?

Kinderen met problemen in bijv. het autisme-spectrum hebben vaak moeite om hun gevoelens te uiten. Dat heb ik met mijn eigen kinderen ook ervaren. En om die reden heb ik als vormgever een methodiek ontwikkeld die kinderen en ook volwassenen helpt makkelijker over gevoelens te praten, zich makkelijker te uiten. Ze hoeven er niet meteen woorden aan te geven. Buts en Bofn is als een kleur en beeldtaal ontwikkeld. Met gekleurde houten blokjes die worden gekoppeld aan gevoelens wordt een persoontje gebouwd dat inzicht geeft in wat iemand voelt en denkt. Ook de verschillende houdingen ondersteunen daarbij.

Op dit moment ben ik al langere tijd met Universiteit Leiden studierichting Pedagogische Wetenschappen in gesprek en we zijn bezig deze methode verder te vervolmaken in de breedste zin van het woord.

Buts en Bofn blijkt een hele geschikte methode voor alle professionals die werken met mensen waarvoor de communicatie niet of moeizaam verloopt via woorden. 

Buts staat voor het oplopen van een deukje, een vervelende ervaring, een onprettig gevoel of negatieve gedachte. Bofn staat voor boffen dat je jouw eigen unieke mooie kwaliteiten hebt, fijne gevoelens en positieve gedachten. 

Methodiek Buts en Bofn is flexibel inzetbaar en geeft veel ruimte voor eigen invulling. Kan ingezet worden als opening voor een gesprek, en maakt moeilijke onderwerpen op een luchtige manier bespreekbaar.

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen