ZonneWIJde

01-05-2020
73 keer bekeken 0 reacties

Door de inzet van burgers en geholpen door de Gemeente Breda is een cooperatie opgezet met maar 1 doel; bijdragen aan de energietransitie en zorgen dat de generaties na ons van hernieuwbare energie kunnen profiteren.

Impactgebieden

Natuur & milieu

Branche

Energievoorziening

In welke fase zit je?

Startup

De ZonneWIJde is een burgerinitiatief en is dus van, voor en door burgers opgezet. Na een jarenlang traject van voorbereiden, startte in augustus 2016 de realisatie. Op 23 december 2016 werd de ZonneWIJde opgeleverd: 6.904 zonnepanelen op een terrein van 1,6 hectare gelegen op industrieterrein Steenakker in Breda. Sindsdien leveren we dus onze bijdrage aan een groenere energievoorziening in Nederland. Ze zeiden dat het niet kon, maar we hebben ‘t gedaan.

Samen kunnen we het verschil maken, het bewijs ligt er nu: de ZonneWIJde.

De cooperatie heeft geen enkel winstoogmerk en de burgers die de ZonneWIJde mogelijk gemaakt hebben, de Zonnedelers, zijn 100% gemotiveerd om in elke mogelijke vorm bij te dragen aan de energietransitie bijvoorbeeld; door vrijwilligerswerk te doen worden de kosten voor de ZonneWIJde zo laag als mogelijk gehouden.

Waar je nu vaak Zonneparken ziet die op het optimaliseren van het rendement voor de belegger gebouwd zijn, is de ZonneWIJde een zonnepark waarbij alle winst ten goede komt van het doel van de burgers die het mogelijk gemaakt hebben: 100% groene energie. Alle winst die het project oplevert komt ten goede aan het bereiken van dat doel.

100% gemotiveerde burgers zetten zich 100% in om de energietransitie mede mogelijk te maken!

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen