Zorgcoöperatie Ravenstein

Willie Peters 01-05-2020
39 keer bekeken 0 reacties

Zorgcoöperatie Ravenstein is ons netwerk voor onderlinge hulp en dienstverlening in Demen, Dieden, Deursen, Dennenburg, Huisseling, Neerlangel en Ravenstein.

Impactgebieden

Leefomgeving & samenleven

Branche

Mobiliteit & logistiek

In welke fase zit je?

Volwassen organisatie

Kernactiviteiten

Boodschappen

Wil je graag je boodschappen in huis hebben, maar lukt het je tijdelijk niet om dat zelf te doen, dan kan een van onze leden je van dienst zijn. Vind je het fijn om samen met een van onze leden boodschappen te gaan doen bij de supermarkt, dan is dat ook mogelijk.

Wil je graag met de auto naar een winkel wat verder weg, dan kan dat ook. Is het nodig dat er medicijnen moeten worden opgehaald bij de dienstdoende apotheek, dan staat een van onze leden voor je klaar. Medicijnen worden ook in de weekenden en na sluitingstijd opgehaald. Je betaalt een benzinevergoeding van 25 cent per kilometer.

Klussen

De leden van het cluster klussen kunnen voor jou lichte werkzaamheden in en om het huis verrichten. Zoals stekkers aan apparatuur zetten, een lampje ophangen, een lekkende kraan repareren, of uitleg geven bij het gebruik van apparatuur.

Ook lichte werkzaamheden in de tuin behoren tot de mogelijkheden. Het kan ook zijn dat we je verder op weg helpen door te bemiddelen als het om een klus gaat die onze leden zelf niet uit kunnen voeren.

Heb je een vraag, dan bel of mail je een coördinator.  Hij/zij neemt contact met je op en bekijkt welk lid het best de klus kan klaren en maakt hierover een afspraak met je. De klus wordt gratis gedaan, materiaalkosten zijn voor rekening van de vrager.

Ontmoeten

De meeste mensen willen anderen ontmoeten, ook om op die manier actief betrokken te blijven bij het wel en wee van de gemeenschap. Daarom hebben we een gezellige huiskamer ingericht waar mensen samen kunnen komen.Gewoon voor een kopje koffie, of thee, even buurten, een spelletje doen.

Regelmatig zullen we speciale activiteiten organiseren.
Je leest hierover in de nieuwsbrief van de zorgcoöperatie, in de huis aan huisbladen en op onze website onder de rubriek Nieuwsbrief/Agenda

Je vindt de ontmoetingsruimte in het centrum van Ravenstein in de Voorburcht, Kasteelseplaats.

Vervoer

In onze regio is openbaar vervoer niet altijd optimaal, vandaar onze vervoersdienst. Je kunt ons vragen voor vervoer naar het ziekenhuis, de opticien, de fysiotherapeut of andere hulpverlenende instanties.

Maar ook als je voor de gezelligheid ergens naartoe wilt en je het vervoer niet kunt regelen, rijden we je graag. Er zijn natuurlijk wel grenzen aan de afstand en de tijd. Je betaalt  een kilometervergoeding van 25 cent en eventuele bijkomende kosten.

Wil je graag ergens heen, maar krijg je het vervoer niet geregeld, bel dan de coördinator. Hij/zij kijkt of we aan je verzoek kunnen voldoen.

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen