Geffen Zorgt

01-05-2020
45 keer bekeken 0 reacties

Lang en gezond in Geffen blijven wonen, welke Geffenaar wil dat nou niet? Geffen Zorgt is een initiatief voor en door Geffenaren. Elkaar een handje helpen waar het nodig is.

Impactgebieden

Leefomgeving & samenleven

Branche

Zorg & welzijn

In welke fase zit je?

Startup

Wij willen ons graag inzetten, zodat iedereen prettig in Geffen kan (blijven) wonen. Dit doen we op verschillende manieren:

  • “Kom D’r In’’: een laagdrempelige huiskamer voor alle Geffenaren. Een plek om naar toe te gaan voor gezelligheid of een luisterend oor, maar ook om activiteiten te beginnen of te bezoeken.
  • Bewustwording: we organiseren verschillende evenementen, om actuele thema’s van de zorg in Geffen onder de aandacht te brengen. Denk aan de zorgmarkt of een thema-avond.
  • Wonen: we denken na over nieuwe woonvormen (bijv. jong-oud) in Geffen.

 

In 2016 maakten we samen met verschillende professionals (o.a. huisarts, apotheek, ONS Welzijn, BrabantZorg, BrabantWonen, Pantein) een visie op de zorg in Geffen:

 

De inwoners van Geffen zijn zich bewust van de veranderende zorg, het beroep op de zelfredzaamheid, de verantwoordelijkheid voor henzelf en de naaste kwetsbare medemens.

 

De inwoners van Geffen bundelen hun krachten, voeren regie, versterken elkaar en vanuit wederkerigheid zoekt men samen naar mogelijkheden, zodat de (oudere) medemens met een zorgbehoefte deel uit blijft maken van de Geffense samenleving.

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen