Verspillingsfabriek

01-05-2020
54 keer bekeken 0 reacties

De laatste hap, het frietje onder in de zak, die kleine druif aan de tak, de druppel wijn onderin je glas of de yoghurt in het pak die-er-nog-wel-zit-maar-zich-niet-makkelijk-laat-vangen. Wij gaan er voor. Om alles te gebruiken. Zo zijn we bij De Verspillingsfabriek.

Impactgebieden

Duurzame productie

Branche

Horeca & voeding

In welke fase zit je?

Scale-up
Een bende food lovers die waarderen wat de wereld ons te bieden heeft. Samen halen we er álles uit wat erin zit. Dat is ons motto.

ALLES IN DE PAN
We hoeven je niet te vertellen hoeveel waardevol eten er jaarlijks wordt verspild. Jij weet dat. Maar helaas niet iedereen. Er is echt wat aan de hand. Onze aarde heeft het zwaar en verdient alle hulp die ze kan krijgen. En alle boeren, tuinders, vissers en makers van eten mogen ook rekenen op onze aandacht. Ons voedselsysteem is namelijk nog lang niet perfect. In de keten van handel in voedsel is goed vaak nog niet goed genoeg en verdwijnen er miljoenen kilo’s geweldig smaakvol eten naast je bord. In plaats van erop. Dat is gewoon niet goed. Gelukkig koken wij de sterren van de hemel met al dat lekkers.

ZOVEEL LEKKERS!

Wist je het niet of niet meer en wil je het nog een keer lezen? Wat voedselverspilling is? En daarmee een héél groot probleem van onze tijd? Hier komt ie: we gooien jaarlijks in Nederland voor minstens 5 miljard euro aan voedsel weg. Zoals verse groenten en fruit: overschot van boeren, telers en de grootkeukens van onze nationale voedingsmerken. Ze worden afgekeurd omdat ze volgens de té hoge inkoop-eisen te klein, misvormd of te bont zijn. Daarnaast is er nog een fikse berg aan smakelijke kopjes, kontjes of stronken die niet passen in de producten van de supermarkt. Wij, het kook-gekke team van De Verspillingsfabriek, redden deze groenten en bereiden er smaakvolle soepen en sauzen van.

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen