WebMastery

01-05-2020
27 keer bekeken 0 reacties

Goede interactie met volgers is het geheim achter online kanalen met veel bereik en volgers. Wij helpen organisaties hiermee. Met proactieve webcare wanneer volgers online zijn, ook ‘s avonds en in het weekend. En met berichten die raken.

Impactgebieden

Inclusie & arbeidsparticipatie

Branche

Communicatie, media & journalistiek

Soort initiatief/bedrijf

Impactonderneming

In welke fase zit je?

Startup

In Nederland zijn er veel mensen die om een medische reden niet (meer) op kantoor kunnen werken. Er zijn hoogopgeleide mensen die graag zouden willen werken, maar daarvoor de kans niet krijgen. Ondanks dat er tegenwoordig voldoende tools zijn om vanuit huis te werken, blijken nog maar weinig organisaties hier gebruik van te maken.

Bedrijven kunnen hun voordeel doen met deze gemotiveerde mensen die nu zonder werk thuis zitten. Daarom slaat Webmastery de brug tussen deze mensen en organisaties.

Wij hebben als social enterprise een bijzondere missie

Wij werken met medewerkers die huisgebonden zijn en daarom een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Zij zijn perfect voor het werk dat wij doen. Ze zijn veel online en zeer ervaren in het online communiceren en werken op afstand.

Met het inzetten van mensen met een beperking zorgen we er als social enterprise niet alleen voor dat zij zich weer nuttig en gelukkig voelen, we dragen ook bij aan een betere samenleving. Geld verdienen is namelijk niet ons hoofddoel. Een mooi product maken, verbinding creëren, talent een kans geven is dat wel.

Opleiden van huisgebonden mensen

Om ervoor te zorgen dat onze medewerkers genoeg kennis en ervaring hebben, bieden wij hen zo nodig omscholing of trainingen aan. Wij leren hen websites en social media beheren. Bij de omscholing is er ook aandacht voor een professionele werkhouding en helder communiceren. Dit is bij werk op afstand namelijk extra belangrijk. Vervolgens koppelen we ze aan opdrachten van organisaties, die daardoor kunnen ervaren welke voordelen het heeft om huisgebonden mensen aan te nemen.

Ontstaan

Webmastery is opgericht door Margaret Massop die in 2008 het internetbedrijf Web-Wise startte. In 2011 werd Web-Wise gevraagd vrijwilligers van de patiëntenvereniging ADF stichting te coachen om de Twitterpagina en het forum te beheren. Zo ontdekte Margaret het potentieel van deze groep. In overleg met de vrijwilligers en het bestuur, van zowel de ADF stichting als Stichting Emetofobie, is het bedrijf Webmastery vormgegeven.

Samenwerking

Webmastery blijft samenwerken met deze patiëntenverenigingen. Enerzijds biedt Webmastery werk aan vrijwilligers van deze organisaties die hun sporen verdiend hebben. Anderzijds stuurt Webmastery sollicitanten die nog geen werkervaring hebben door naar de patiëntenvereniging, zodat ze eerst als vrijwilliger in een veilige omgeving ervaring op kunnen doen. Indien gewenst kan Webmastery daarbij de vrijwilliger begeleiden. Deze aanpak is gebaseerd op de bewezen werking van de participatieladder.

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen