Gezinshuis El Noor

09-07-2021
45 keer bekeken 0 reacties

Kun jij door bepaalde omstandigheden niet meer thuis wonen? Wij bieden jou een prettige plek waar je de ruimte krijgt om jezelf te ontdekken en te ontwikkelen. Want elk kind is uniek, bijzonder en wordt bij Gezinshuis El Noor geholpen om zijn kwaliteiten te ontdekken.

Impactgebieden

Inclusie & arbeidsparticipatie

Branche

Zorg & welzijn

Soort initiatief/bedrijf

Impactonderneming

In welke fase zit je?

Startup

Gezinshuis El Noor is een prettige kleinschalige vorm van hulp en zorg voor kinderen die niet meer thuis kunnen wonen, en voor wie een pleeggezin geen oplossing is wegens gedrags-, ontwikkelings- of bindingsproblematiek.

In het gezinshuis bieden de gezinshuisouders op professionele wijze 24 uur per dag, 7 dagen in de week verzorging, behandeling, opvoeding en begeleiding. Dit onderscheidt gezinshuizen van leefgroepen, waar kinderen worden begeleid en opgevoed door verschillende professionals die elkaar regelmatig afwisselen. Continuïteit in de opvoedingsrelatie is een groot voordeel van gezinshuizen, omdat het het kind de gelegenheid geeft om een gezonde hechtingsrelatie te ontwikkelen binnen een gezinsvorm waar het veel individuele aandacht krijgt.

Het mooie van een gezinshuis is, dat het kind er het gewone gezinsleven ervaart. Het kind wordt een veilige en liefdevolle omgeving geboden, zodat het zich kan ontwikkelen tot een stabiele volwassene. In het gezinshuis draait het om het gewone leven. Kinderen gaan naar school, ze sporten en ze spelen met elkaar en in de buurt.

In het gezinshuis krijgen de kinderen een zo normaal mogelijke opvoeding, maar wordt zo nodig ook voor extra (ambulante) behandeling gezorgd. Een gezinshuis is een residentiële vorm van jeugdhulp. Wij bieden hulp en steun, stimulans, betrouwbaarheid, respect en consistentie in een orthopedagogisch klimaat.

Bij gezinshuis El Noor vinden we het ook belangrijk dat de gezinshuisouders goed samenwerken met de ouders van het kind. De rol als ouder bij het opgroeien van het kind is en blijft belangrijk. We doen er alles aan om er samen ervoor te zorgen, dat de wereld waarin een kind woont, speelt, leeft en opgroeit zoveel mogelijk één wereld wordt. Eén wereld waarin gezinshuisouders en ouders zich samen inzetten voor het kind.

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen