De Hopman Aarle-Rixtel

08-07-2021
82 keer bekeken 0 reacties

Het initiatief voor het project De Hopman is ontstaan in 2016, door initiatiefnemer Johan van Bakel. Het doel van het project was duurzame en betaalbare woningen creëren, zeker ook gezien vanuit de krapte op de woningmarkt in Aarle-Rixtel/Laarbeek.

Impactgebieden

Leefomgeving & samenleven

Branche

Bouw, wonen & onroerend goed

Soort initiatief/bedrijf

Impactonderneming

In welke fase zit je?

Startup

Binnen plan 'De Hopman' is gekozen voor 10 kleinschalige woningen op het voormalig scoutingterrein op de Jan van Rixtelstraat in Aarle-Rixtel. Zes wat kleinere woningen, drie iets grotere en een rolstoelaangepaste (gelijkvloerse) woning. Deze voldoen allemaal aan het bouwbesluit. De insteek van het plan is om alles zo groen mogelijk te doen. 

De grond voor deze woningen (het voormalig scoutingterrein op de Jan van Rixtelstraat) wordt gepacht van de gemeente Laarbeek. Hiervoor is een pachtperiode van 15 jaar op deze locatie overeengekomen.

Bij het ontwikkelen van het plan is zoveel mogelijk rekening gehouden met de omwonenden met betrekking tot de ligging en plaatsing van de woningen. Zo is het aantal woningen bijvoorbeeld teruggebracht van 16 naar 10 en is het uitgangspunt voor het terrein autovrij en groen. 

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen