Quiet Community Tilburg

Stefan Jansen 11-05-2021
151 keer bekeken 0 reacties

Armoede verzachten, mensen versterken en hun verhalen vertellen. Bij Quiet Tilburg zetten we ons elke dag op onze eigen wijze in om de negatieve effecten van armoede te beperken. Het gaat erom mensen met en aan elkaar te verbinden. Door onze inloop, nieuw vrijwilligerswerk of inzet van ons netwerk.

Impactgebieden

Leefomgeving & samenleven

Branche

Facilitaire dienstverlening

Soort initiatief/bedrijf

Impactonderneming

In welke fase zit je?

Startup

Armoede verzachten, versterken en vertellen…

            Bij de Quiet Community Tilburg doen we dat zo.

Op z’n Tilburgs steken we de handen uit de mouwen, met beide benen op de grond. Op onze eigen wijze zetten wij ons elke dag in om de negatieve effecten van armoede te beperken. Dat is mensenwerk. Het gaat erom mensen met en aan elkaar te verbinden. De techniek helpt ons hierbij. Ons geavanceerde deelplatform zorgt ervoor dat aanbiedingen van sponsors onder de members worden verdeeld; eerlijk en zonder administratieve rompslomp. Ook de manier waarop we mensen tegemoet treden zou je onorthodox kunnen noemen. Anders dan veel andere organisaties gaan we uit van vertrouwen en niet van wantrouwen.

Vertrouwen is ook het sleutelwoord waardoor mensen in armoede hun schaamte en argwaan kunnen overwinnen en zich openstellen voor hulp. Voor hen willen we laagdrempelig zijn, met open blik en zonder bureaucratie. Saamhorigheid bindt, activeert en stimuleert. Dat zien we onder meer tijdens de wekelijkse inloopochtenden. In de warme huiskamersfeer bij Quiet aan de Hoflaan 23 voelt onze community als een familie. Vandaaruit kan elke member, samen met lotgenoten en mensen die begrijpen wat armoede betekent, stappen zetten om de eigen situatie te verbeteren. 

Vrijwilliger worden bij Quiet Community is zo’n stap, die veel members hebben gezet. Maar ook niet-members dragen graag hun steentje bij. Quiet kan niet functioneren zonder de inzet en energie van haar vrijwilligers. Sponsors en donateurs zetten op basis van vertrouwen - belangeloos! - hun geld, middelen of diensten bij Quiet in. Duidelijkheid verschaffen over onze werkwijze, doelstellingen én impact is daarvoor essentieel. In al onze uitingen klinkt dan ook door dat we met plezier en overtuiging als een professionele organisatie functioneren. Ons streven is immers om maximaal het verschil te maken voor de mensen voor wie we het doen. De impact die Quiet met haar tegendraadse methode maakt en de door Quiet Community behaalde resultaten brengen we dan ook met trots voortdurend onder de aandacht. 

Afbeeldingen

Quiet Tilburg lustrum!

Quiet en beweegteam

Quiet in twee minuten

Toegevoegde bestanden

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen