Tante Netty

Lisette Aarnink 03-05-2021
172 keer bekeken 0 reacties

Tante Netty koppelt jonge kunstenaars en designers aan sociale uitdagingen om tot nieuwe inzichten, oplossingen en verbindingen te komen. We zorgen dat alles supergoed geregeld wordt en de kwaliteit hoog is, zodat maker en opdrachtgever bij elk project kunnen groeien.

Impactgebieden

Leefomgeving & samenleven

Branche

Technologie, telecom & ICT

Soort initiatief/bedrijf

Impactonderneming

In welke fase zit je?

Startup

Tante Netty is 10 jaar geleden ontstaan in de Eindhovense wijk Woensel-West, op het moment dat de wijk de dubieuze eer ontving in de top-40 minst aantrekkelijke, meest problematische wijken van Nederland te staan.

Tante Netty’s missie was toen - en is nog steeds - om met kunst en design een positieve impact te maken op het gevoel van verbondenheid tussen mensen
en op hun vermogen zelf een positieve invulling te geven aan hun eigen leven en directe leefomgeving.

Tante Netty koppelt kunstenaars en designers aan sociale uitdagingen om met interventies in de publieke ruimte tot nieuwe inzichten, oplossingen en verbindingen te komen.

In ons artistiek proces staat het op uiteenlopende manieren hyper-lokaal uitnodigen tot participatie en verzamelen van input centraal. Tante Netty is op straat, bij afvalcontainers, op pleinen, bij de supermarkt, op voetbalveldjes, bij het schoolplein, bij de snackbar, in perkjes en parkjes en op de markt. Ontmoetingspunten, knooppunten en knelpunten; wij zijn erbij.

Thema’s die moeilijk, ongrijpbaar, gevoelig, ver weg of alleen ‘voor-andere-mensen’ lijken, breken we met onze interventies af, bevragen we, zetten we op z’n kop en draaien we om naar iets dat mensen dichter bij elkaar brengt.

Met een vast team van professionele makers richten we ons op verwondering, identiteit, abstract denken, plezier en de bewustwording rondom diverse onderwerpen – van recycling tot rechtspraak en van eenzaamheid tot eigenaarschap.

Regelmatig betrekken we daarbij jonge professionele kunstenaars en ontwerpers. Zo zorgen we ervoor dat de thema’s en de doelgroep telkens vanuit een fris en verrassend perspectief benaderd worden én dat jonge makers ervaring op kunnen doen met hyper-lokale interactie en participatie. In deze samenwerkingen nemen de vaste teamleden (Netties) de rol van kwaliteitsbewaker en projectleider aan.

Samen pakken we sociale uitdagingen aan én dragen we bij aan de versterking van het innovatieve imago en het inclusieve culturele klimaat. 

De wereld van Tante Netty is inmiddels een stuk groter dan alleen Woensel-West, zelfs groter dan Eindhoven, onze missie is echter onveranderd.

Om de impact van onze interventies en souvenirs zo krachtig mogelijk te laten zijn, houden we onze kwaliteit op verschillende vlakken nauwlettend in de gaten; zowel wat betreft de artistieke kwaliteit als de kwaliteit van het ondersteunende proces en de communicatie.

Tante Netty weet de chemie van creatie en social design daadkrachtig in te zetten. Groot- en kleinschalig, als langlopend project of met een razendsnelle interventie. 

Ondertussen hebben we al met vele partners mogen samenwerken. En we zijn altijd nieuwsgierig naar wat er nog meer speelt in de wereld.

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen