Bijna-baantjes

ellen de roos 19-02-2021
222 keer bekeken 0 reacties

Bijna-baantjes is een stichting met als doel om jongeren met een beperking buiten schooltijd ervaringen te bieden op de werkvloer. Zodat zij de kans krijgen om hun toekomstdroom te ontdekken en talenten te ontwikkelen in een bedrijf.

Impactgebieden

Inclusie & arbeidsparticipatie

Branche

Facilitaire dienstverlening

Soort initiatief/bedrijf

Impactonderneming

In welke fase zit je?

Startup

We zien dat door werkervaring talenten ontwikkeld worden en jongeren zich meer bewust worden van hun persoonlijke kracht. De eigen regie en de motivatie zijn de motors van het traject waarin jongeren zelf het tempo bepalen. Wij hebben een unieke aanpak en richten ons op jongeren tussen de 15 en 18 jaar. We luisteren aandachtig, stellen ons dienstbaar op, denken in mogelijkheden waardoor we altijd creatieve oplossingen bieden. Onze diensten creëren we door goed werk te leveren. Vervolgens gaat de bal rollen en komt er nieuw werk vanuit dit netwerk.  
Wij willen dat iedereen trots is. Een trotse Bijna-baner, trotse ouders en een trotse werkgever. En daarom is het belangrijk dat wij niet het tempo bepalen. We zorgen er voor dat de jongere de tijd krijgt om zijn eigen beslissingen te nemen. We gaan er voor dat de Bijna-baner werkt in het bedrijfsleven en voor serieus wordt aangezien. Ze krijgen waardering van collega’s. Dit geeft een stukje erkenning en het gevoel ergens bij te horen. Heel veel beslissingen worden genomen om een gevoel van trots en eigenwaarde te creëren. Zoals bijvoorbeeld de keuze om zelf naar het werk te fietsen. Het is aan ons om samen met de jongeren de mogelijkheden af te tasten. Er voor te zorgen dat niemand overvraagd wordt waardoor het leuk blijft om te blijven doen.  

Afbeeldingen

een Bijna-baan voor Ruben

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen