Nature for Health

Joop van Hezik 28-10-2020
66 keer bekeken 0 reacties

NFH biedt wetenschappers, bewonersinitiatieven, ondernemers, overheden, zorginstellingen, zorgverleners in het groen, maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen een platform om kennis en ervaring uit te wisselen.

Impactgebieden

Natuur & milieu

Branche

Zorg & welzijn

Soort initiatief/bedrijf

Impactonderneming

In welke fase zit je?

Startup

Groen maakt gelukkig, onthaast en geeft rust. De frisse buitenlucht inspireert, activeert en daagt uit tot beweging.

Nature For Health (NFH) is ervan overtuigd dat de natuur onze kwaliteit van leven sterk verbetert. En wij niet alleen… Wetenschappelijke onderzoeken, verrassende praktijksituaties en persoonlijke ervaringen bewijzen de helende kracht van de natuur. Nieuw grootschalig onderzoek toont aan dat wekelijks twee uur doorbrengen in de natuur, al significante gezondheidsvoordelen oplevert. Hoe oneindig zijn dan de mogelijkheden?

En toch wordt het ‘natuurlijk medicijn’ nog weinig benut. We willen daarin verandering brengen.

De stichting Nature For Health, opgericht in 2013, heeft als doel het verbeteren van de kwaliteit van het leven en de leefomgeving door het verbinden van gezondheid en natuur.

Om te bepalen hoe groene, natuurgerichte activiteiten daadwerkelijk de gezondheid kunnen verbeteren en zorgkosten verlagen, stimuleert NFH initiatieven op het raakvlak van natuur en gezondheid. Van lokaal tot internationaal niveau. Daarbij geven we prioriteit aan onze relatie met de natuur.

NFH biedt wetenschappers, bewonersinitiatieven, ondernemers, overheden, zorginstellingen, zorgverleners in het groen, maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen een platform om kennis en ervaring uit te wisselen. We willen een vliegwiel zijn om ideeën tot bloei te laten komen en in de praktijk te laten landen.

NFH is een open community. Een plaats van positieve energie en sociale innovatie; een plaats voor positieve gezondheid. We verwelkomen samenwerking, bijdragen en feedback in welke vorm dan ook. We willen nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe visies en ideeën delen. We staan ​​open voor verandering, omdat we zelf die verandering willen zijn.

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen