WATCH SEM | Sleep Eat Move

Sylvie Bogaerts & Kim Bogaerts (duo) 29-09-2020
203 keer bekeken 0 reacties

WATCH SEM: Sleep, Eat, Move is een applicatie (app) voor een horloge om mensen in het voorstadium van dementie (fase 1) te helpen. Het horloge zorgt voor een vast dagelijks ritme gebaseerd op slapen, eten en bewegen.

Impactgebieden

Gezondheid & Zorg

Branche

Technologie, telecom & ICT

Soort initiatief/bedrijf

Impactonderneming

In welke fase zit je?

Ideefase

WATCH SEM   |   Sleep, Eat, Move

info@watchsem.com

Met WATCH SEM behoudt u langer de regie over uw persoonlijke levensstijl, wanneer u deze niet meer zelfstandig kunt uitvoeren.

WATCH SEM: Sleep, Eat, Move is een applicatie (app) voor een horloge om mensen in het voorstadium van dementie (fase 1)te helpen. Het horloge zorgt voor een vast dagelijks ritme gebaseerd op slapen, eten en bewegen. 

Het horloge geeft vele belangrijke persoonlijke geheugensteuntjes door middel van eigen beeld (foto) en eigen stemgeluid. Zo houdt u uw persoonlijke leefritme langer vast en kunt u langer zelfstandig thuis blijven wonen.

Op het serviceplatform van WATCH SEM kunt u via verschillende devices inloggen. Ook bevoegde zorgverleners en/of uw familie kunnen meekijken en uw dagritme inzien of aanpassen. 

WATCH SEM is uw persoonlijke vertrouwde coach op maat. Gezondheid en kwaliteit van leven staan hierbij centraal.

U kunt verschillende apparaten gebruiken om in te loggen op uw  persoonlijke serviceplatform van WATCH SEM. Dat kan via uw mobiele telefoon, tablet, iPad, Android-horloge, computer of via uw Smart-televisie. Het invoeren van persoonlijke gegevens is eenvoudig en daardoor heel gebruiksvriendelijk en voldoet aan de AVG-wet.

Serviceplatform
Het serviceplatform van WATCH SEM is de kern van de WATCH SEM oplossing. Hier liggen uw gegevens opgeslagen: uw persoonlijk dagritme, uw persoonlijk eet-rooster en alle aanvullende bijzonderheden. De verschillende devices maken met enige regelmaat verbinding met het platform om de laatste gegevens op te halen. Verder geeft het platform andere (geautoriseerde) gebruikers toegang tot uw gegevens. Denk hierbij aan familie, mantelzorgers en medisch personeel.

Doel
Het preventief vastleggen van uw persoonlijke levensstijl voor later, wanneer u de regie zelf niet meer in de hand hebt.

Doelgroep
Mensen met dementie fase 1, die moeite hebben om hun dagelijkse leefstijl en ritme zelfstandig uit te kunnen blijven voeren. Fase 1 duurt ongeveer twee tot drie jaar.

Watch SEM in de praktijk
Is het tijd om te slapen, te eten of te bewegen, dan geeft WATCH SEM op het juiste moment een geheugensteuntje door middel van een persoonlijk beeld (foto) in combinatie met een herkenbaar geluid (stem). Het zijn steeds herkenbare, duidelijke en geïsoleerde acties die u per keer uit kunt voeren.

Melding S L E E P
Is het tijd om op te staan of naar bed te gaan? Dan geeft WATCH SEM een melding op het device. Wordt u buiten de ‘vaste’ (slaap)tijd wakker, dan geeft WATCH SEM ook een melding in beeld en geluid dat het nog geen ochtend is en dat u nog in bed moet blijven liggen om verder te slapen.

Melding E A T
Ook het tijdstip van ontbijt, lunch en avondeten wordt door middel van een melding in beeld en geluid op tijd aangegeven. U ontvangt dan een persoonlijk beeld (foto) van uw eigen bord met herkenbaar eten. Denk aan een boterham met kaas, yoghurt, stamppot of soep, zodat u geen maaltijd vergeet. WATCH SEM geeft ook op het juiste tijdstip een melding voor het innemen van medicijnen. 

Melding M O V E
WATCH SEM laat u weten wanneer het tijd is voor uw vaste wandelling of uw dagelijkse oefeningen. U krijgt dan een melding over een actieve ‘beweging’ waarmee u bekend bent. Beweging is belangrijk: het bevordert de bloeddoorstromingen houdt u vitaal.

Wij zoeken partners die WATCH SEM willen ontwikkelen, testen in de markt, finetunen en uiteindelijk als product willen lanceren in de markt. Wij geloven dat samenwerking met complementaire partners de kwaliteit, de duurzaamheid en het bereik van WATCH SEM zal vergroten.

www.watchsem.com

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen