Ecodorp Boekel

Ad Vlems 08-09-2020
741 keer bekeken 0 reacties

In SDG wijk Ecodorp Boekel gaan we duurzaam in onze levensbehoeften voorzien. We dragen hierdoor oplossingen aan voor alle duurzame werelddoelen (SDG’s), in samenwerking met onze omgeving. Een wijk van 36 klimaatadaptieve en klimaatpositieve huurwoningen, met vele duurzame innovaties.

Impactgebieden

Natuur & milieu

Branche

Bouw, wonen & onroerend goed

Soort initiatief/bedrijf

Impactonderneming

In welke fase zit je?

Startup

Ecodorp Boekel is een proeftuin voor duurzame innovaties en veel van onze woningen krijgen sensoren om alle omstandigheden te monitoren (we zijn een) Best Practice voor duurzaam leven, een proeftuin en ook een showroom. Wij realiseren ons dat klimaatverandering het grootste probleem van deze eeuw is, vandaar dat onze woningen klimaatadaptief zijn, bestand tegen elk weersextreem.

Ecodorp Boekel maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen of bouwmaterialen en slaat meer CO2 op in de woningen en bodem dan nodig was om de wijk te bouwen. We besparen heel veel energie door onze extreem geïsoleerde woningen en door het gebruik van gelijkstroom in het grootste deel van onze woning. We gaan meer energie produceren dan we zelf nodig hebben, waardoor de hele woonwijk een schone energiecentrale wordt.

Het ecodorp bouwen we samen met ecologische aannemer Eco+Bouw en onze architect Huub van Laarhoven. Ecodorp Boekel wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, het Rijk en de provincie Noord-Brabant in het kader van OPZuid.

Afbeeldingen

Themavideo Nieuwe woonvormen

De waarde van Ecodorp Boekel volgens overheden, partners en ecodorpers

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen