Gewoon buiten

Estee Verdonk 04-09-2020
188 keer bekeken 0 reacties

Onze gratis buitenspeeltuin is gelegen in het prachtige museumpark midden in de bossen. Het is een vreedzaam speelpaleis waar iedereen welkom is en verbondenheid het sleutelwoord is. Wij hebben unieke speeltoestellen voor een bijzonder dagje uit in het Land van Cuijk.

Impactgebieden

Leefomgeving & samenleven

Branche

Cultuur, sport, recreatie & toerisme

Soort initiatief/bedrijf

Impactonderneming

In welke fase zit je?

Startup

Voor meer dan 100.000 kinderen is samenspelen niet vanzelfsprekend. 9 van de 10 speelplekken zijn voor hen niet toegankelijk. Wij hebben de afgelopen jaren kei hard gewerkt aan de komst van onze samenspeeltuin Gewoon Buiten te Overloon die toegankelijk is voor iedereen en waar iedereen welkom is.

Als u uw ogen sluit en u stelt zich voor dat overal waar u op de weg rijdt beren ziet. Voor, achter, naast, onder, boven. U ziet wel meer dan 100 beren. Opent u nu maar eens uw ogen. Bij de realisatie van ons samenspeeltuin ofwel ons project genaamd, lagen, zaten en liepen er overal beren en dat was alles behalve makkelijk.

Het regende tegenslagen:

  • Denk aan het vinden van een geschikte locatie
  • Het krijgen van een vergunning
  • Buurtbewoners die tegen waren
  • Beschermende diersoorten

We hebben onze paraplu als regenscherm gebruikt. We hebben niet opgegeven en gingen door met als gevolg dat op 14 juli 2018 onze waanzinnig buiten samenspeeltuin geopend kon worden op een prachtige locatie gelegen in de bossen van het museumpark.

Behalve alle speeltoestellen, die terug te vinden zijn onder het kopje algemene informatie, bieden wij onze speeltuin/ontmoetingsplek aan als leren-op-locatieplek. Iedere woensdagochtend lopen er 5 jongens (met een afstand tot de arbeidsmarkt) stage die allerlei werkzaamheden verrichten zoals het schoonhouden van de speeltuin, schoffelen, vegen, planten water geven, speeltoestellen afsoppen etc. Dit onder begeleiding van de leerkracht en vrijwilligers. Deze jongens doen werknemerservaringen op zoals samenwerken, kritiek ontvangen, omgang met materiaal en mensen.

De andere kant is dat bezoekers zien en ervaren wat de kwaliteiten van deze jongens zijn in plaats van de beperkingen. Dat is heel bezoekers, want het is zo ontzettend fijn dat deze mensen dit voor ons en de bezoekers doen. De reacties van de bezoekers is heel positief en ook van deze jongens. Zij zouden willen dat de speeltuin bij hen om de hoek of op de hoek van de school lag.

Dit alles zegt iets over de sfeer die er bij ons in de speeltuin hangt. Deze is namelijk heel positief. Iedereen is er welkom en wij horen ook terug dat bezoekers dat ook zo ervaren en voelen. Het is een vreedzaam speelpaleis en het wordt steeds mooier. Bij deze nodigen wij u ook uit om onze speeltuin eens of meerdere keren te bezoeken.

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen