De Pracht Gemeenschapscentrum

02-09-2020
197 keer bekeken 0 reacties

Stichting De Pracht Ekenrooi (SDPE) beheert en exploiteert Gemeenschapscentrum De Pracht. De Pracht is bij uitstek de centrale ontmoetingsplek voor iedereen, van alle leeftijden, in Aalst. Er worden cursussen, workshops, activiteiten en buurtevenementen georganiseerd.

Impactgebieden

Gezondheid & Zorg

Branche

Facilitaire dienstverlening

Soort initiatief/bedrijf

Impactonderneming

In welke fase zit je?

Startup

Daarnaast kunnen verenigingen, stichtingen en andere groeperingen die actief zijn op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied er terecht voor het huren van een zaal of ruimte. De Pracht is ook een plek waar de Wmo-ambities van de gemeente gefaciliteerd kunnen worden, samen met de gemeente en gerelateerde organisaties. De Pracht fungeert hierbij als wijkcentrum voor (informele) zorg en welzijn. 

Gemeenschapscentrum De Pracht is een vrijwilligersorganisatie met ruim 180 vrijwilligers. De stichting bestaat uit een algemeen bestuur en vijf bestuurscommissies; binnen het algemeen bestuur functioneert een dagelijks bestuur.

Beroepsmatige ondersteuning wordt verleend door twee beheerders, een interieurverzorgster en een administratieve kracht. Tot 2016 wordt op projectbasis een sociaal-cultureel medewerker ingehuurd van Stichting Paladijn/Cordaad Welzijn.

In het seizoen (september-mei) bezoeken gemiddeld meer dan duizend mensen per week De Pracht.

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen