ANIMO

Thijs van de Schoot 01-09-2020
414 keer bekeken 0 reacties

Animo is een samenwerking tussen Amphia, Surplus Welzijn, GGD West-Brabant, Zorroo en gemeente Oosterhout. Zij bundelen hun kennis en ervaring om nieuwe programma’s en ideeën te ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van de inwoners van gemeente Oosterhout.

Impactgebieden

Leefomgeving & samenleven

Branche

Zorg & welzijn

Soort initiatief/bedrijf

Impactonderneming

In welke fase zit je?

Startup

Animo is een samenwerking tussen Amphia, Surplus Welzijn, GGD West-Brabant, Zorroo en gemeente Oosterhout.

Zij bundelen hun kennis en ervaring om nieuwe programma’s en ideeën te ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van de inwoners van gemeente Oosterhout.

Daarom doet Animo ook onderzoek: om erachter te komen wat de inwoners voor ondersteuning bij hun gezondheid willen en kunnen gebruiken.

Animo ontwikkelt programma’s die erop gericht zijn gezondheidsproblemen te voorkomen (preventie). Het werken vanuit ‘positieve gezondheid’, naar het model van onderzoeker Machteld Huber, vormt de rode draad in de te ontwikkelen programma’s. Gezondheid is daarmee meer dan alleen de lichamelijke of geestelijke gezondheid. We hebben de volgende ontwikkelaanpak: op basis van onderzoek in focusgroepen worden knelpunten en behoeften van Oosterhoutse inwoners in kaart gebracht. Na de focusgroepgesprekken organiseren we een zogenaamde ontwikkeldag.  Tijdens deze dag delen we de ervaringen en behoeften die we hebben opgehaald en gezamenlijk wordt bekeken welk antwoord we als 5 samenwerkende organisaties kunnen bedenken op de behoeften van deze doelgroep.

Themavideo Preventieve zorg

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen