Support4life

01-09-2020
73 keer bekeken 0 reacties

Stichting Support4Life ondersteunt jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), waarbij we hun wensen en doelen voor het gewone leven als uitgangspunt nemen. We sluiten aan bij de eigen kracht van de jongeren, maken gebruik van de ervaringsdeskundigheid van ons netwerk.

Impactgebieden

Gezondheid & Zorg

Branche

Zorg & welzijn

Soort initiatief/bedrijf

Impactonderneming

In welke fase zit je?

Startup

Waar kunnen we je mee helpen?

Versterken van je eigen kracht en mogelijkheden

Niet-Aangeboren Hersenletsel overkomt je, treft je en je leven daarna is niet meer zoals het was.

Ontwikkelingen en activiteiten die voorheen vanzelfsprekend en terloops plaatsvonden, stagneren of verlopen uiterst moeizaam. Stappen in je leven zoals studeren, werk vinden, zelfstandig worden of een relatie aangaan zijn niet meer zo vanzelfsprekend.

Het dagelijks leven oppakken geeft problemen; je leven is plotseling fundamenteel veranderd en dat heeft grote invloed op jouw kwaliteit van leven.

Bij Support4Life vinden we dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving. Dus jij ook!

Met een persoonsgerichte aanpak begeleidt Support4Life jou bij het realiseren van jouw wensen en doelen. We schakelen daarbij mensen in die voor jou écht belangrijk zijn en die er voor jou kunnen zijn: jouw steunteam. Een team, dat jou helpt met het versterken van je eigen kracht en het ontdekken van je mogelijkheden.

Een team dat uitgaat van jouw wensen en dromen, en daar altijd rekening mee houdt. Zodat je weer mee kunt doen op een wijze die bij jou past.

Wensen en doelen realiseren

Zoals iedereen heb je dromen, wensen en doelen in het leven, ondanks je NAH. Maar, bij het verwezenlijken ervan kun je wel wat hulp gebruiken.

Daarom is er Support4Life.

Samen maken we een plan om jouw wensen en doelen te realiseren – jouw persoonlijke toekomstplanning.

Mensen die voor jou belangrijk zijn, die zich betrokken voelen, naar je willen luisteren en steun willen bieden, vraag je te helpen bij het maken van jouw persoonlijke toekomstplanning. Met deze mensen vorm je jouw steungroep.

Wat je graag doet en waar je goed in bent zegt veel over wie jij bent. Dat geldt ook voor zaken die lastig voor je zijn en waar je tegenaan loopt. Met jouw steungroep kijken we wat goed gaat, maar ook hoe sommige problemen in elkaar zitten. Zodat we kunnen helpen jouw wensen en doelen te realiseren.

Je weg vinden in het dagelijks leven

Veel jongeren met NAH ervaren problemen bij het hervinden van hun plaats in de samenleving en bij het opnieuw oppakken van hun leven.

Tijdens en tussen de acute en de revalidatiefase is vaak sprake van goede en gerichte aandacht. Daarnaast is er dan sprake van een duidelijke structuur voor ondersteuning met professionals. In de revalidatiefase wordt ook gericht gewerkt aan het weer naar huis gaan.

Maar……. na een aantal jaren wordt vaak pas echt duidelijk wat het betekent om met hersenletsel te leven. Dan de weg te vinden in het gewone leven wordt moeilijk. In deze fase is voor vragen te weinig aandacht of wordt zelfs het verband met NAH niet meer gelegd.

De draad oppakken

Support4Life kan je helpen de draad weer op te pakken, door te gaan met je leven en een plan te maken voor de toekomst. Zo’n plan werkt beter als je vrienden en familieleden erbij betrekt. Support4Life ondersteunt je daarbij: we helpen je een team om je heen te verzamelen; mensen die écht om je geven, en waarmee je een pad voor voor jouw toekomst kunt uitzetten.

Afbeeldingen

Support4life

Op de kaart

Een momentje...

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen