Innovatienetwerk Jeugd

Lieke Hesemans 27-08-2020
183 keer bekeken 0 reacties

Kinderen en jongeren in de regio Hart van Brabant moeten maximaal kansen krijgen om gezond, veilig en prettig op te groeien. Om te dromen, talenten te ontwikkelen en het beste in zichzelf naar boven te halen.

Impactgebieden

Inclusie & arbeidsparticipatie

Branche

Facilitaire dienstverlening

Soort initiatief/bedrijf

Impactonderneming

In welke fase zit je?

Volwassen organisatie

Samen innoveren: voor en mét de jeugd

Kinderen en jongeren in de regio Hart van Brabant moeten maximaal kansen krijgen om gezond, veilig en prettig op te groeien. Om te dromen, talenten te ontwikkelen en het beste in zichzelf naar boven te halen. Innovaties kunnen deze kansen versterken. Of voorkomen dat ze juist verslechteren.
Het Innovatienetwerk Jeugd heeft als doel innovaties te verkennen, te ontwikkelen en duurzaam te realiseren die bijdragen aan de transformatieopgave van het jeugddomein. Hoe kunnen jongeren hun talenten ontdekken? En hoe kunnen zij meer eigen regie nemen? Is het mogelijk om hulp aan kinderen, jongeren en ouders sneller, dichterbij, effectiever en goedkoper te maken? Hoe pakken we met elkaar problemen eerder op en zorgen we voor maatwerkoplossingen? Kortom, hoe stappen we vaker in de leefwereld van de jeugd? Dit vraagt om een aanpak dwars door het bestaande Jeugdstelsel heen, samen met alle betrokkenen bij de jeugd, én vooral ook met de jeugd zelf!

Het innovatienetwerk is een beweging, waarbij jongeren, ouders, vrijwilligers, professionals, organisaties en ondernemers elkaar inspireren en confronteren met wat anders kan en wat anders moet. En ontstaan er concrete initiatieven die de verandering in gang zetten. Samen innoveren voor en mét de jeugd betekent dat we jongeren actief betrekken bij de ideeën en innovaties die in het netwerk tot stand komen. We doen dit samen met Het jongerennetwerk – Samen met de Jeugd.

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen