De Genietfabriek

Chantal Vermeulen 27-08-2020
310 keer bekeken 0 reacties

De stichting stelt zich ten doel kinderen, die niet meer in staat zijn zich staande te houden in het huidige onderwijssysteem en niet meer toekomen aan het (optimaal) ontplooien van zichzelf, te faciliteren in ontwikkelen (opleiding én zorg).

Impactgebieden

Inclusie & arbeidsparticipatie

Branche

Zorg & welzijn

Soort initiatief/bedrijf

Impactonderneming

In welke fase zit je?

Startup

Op 3 september 2019 is de Stichting ter bevordering van de GenietFabriek opgericht. De stichting stelt zich ten doel kinderen, die niet meer in staat zijn zich staande te houden in het huidige onderwijssysteem en niet meer toekomen aan het (optimaal) ontplooien van zichzelf, te faciliteren in ont-wikkelen (opleiding én zorg). In eerste instantie voor kinderen in de basisschoolleeftijd, in tweede instantie - maximaal binnen 1 jaar na opening - ook voor jongeren tot 18 jaar.
Voor de duidelijkheid; De GenietFabriek bestaat in ons hoofd, in ons hart en op papier. In de maatschappij mag ze haar plek nog gaan krijgen.
 

Hoofdlijnen van het beleidsplan van de stichting:

  • De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het opzetten van een organisatie op het gebied van opleiding en zorg, waarbinnen eenieder van de doelgroep kan aansluiten op een eigen niveau en in een eigen tempo.
  • De organisatie wordt dagelijks geleid door een uiterst betrokken en deskundig team in diverse ruimtes, waaronder een keuken, atelier, muziekstudio, stilteplek, leer-werk-plek, buitenplek en beweegruimte. De ruimtes vormen een combinatie ten behoeve van een rijke leef-, leer- en ontwikkelomgeving.
  • De stichting dient ten behoeve van de erkenning van deze organisatie en eventueel ter financiering van deze organisatie in overleg te treden met de betreffende overheidsinstanties en aan deze desgewenst rekening en verantwoording af te leggen.

Afbeeldingen

Themavideo Jeugdzorg en onderwijs

Op de kaart

Een momentje...

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen